Hvor kan man tale frit i verden?

Motorola udfordrer på pris

Det er godt, at man ikke skal være indkøber for en mobiltelefon butik eller et telefonselskab og bestemme, hvilke modeller man nu vil have stående på hylden.

Jeg ved godt, at afgørelsen sjældent alene har med mobilens kvalitet at gøre. Langt vigtigere er, hvilken avance forretningerne kan opnå hos fabrikanten eller importøren.

Men, hvis vi nu legede, at man havde frit valg på alle hylderne hos Motorola, hvis mobiler i dag fremstilles og sælges af it-giganten Lenovo. Så ville man alene i en ny familie af telefoner – den såkaldte Moto g8 – finde fire forskellige modeller.

Den nye Motorola fås i perle-hvidt som på billedet eller i neon-blåt. (Foto: Motorola)

Moto g8 Lite, G8 Plus, g8 Play og sikkert endnu flere på Motorolas hjemmebane i Kina. Den seneste nye Moto hedder g8 og ikke andet. Den kommer til Danmark inden længe og skal kun koste 1.499 kroner i udsalg.

Til den pris må Motorola have gået på kompromis flere steder. Mest tydeligt nok på det pænt store display på 6,4 tommer. Det har kun HD+ opløsning og ikke den bedre Full HD+ som på de fleste dyrere smartphones.

Motoren i Moto g8 er mellemklasse chippen Snapdragon 665 med otte kerner til at fordele regne-arbejdet på samt 4 GB RAM og 64 GB lager at lægge data i. Telefonen kommer med en såkaldt hybrid SIM skuffe, så man kan bruge pladsen til en to SIM-kort eller ét SIM og ét MicroSD memory kort på maksimalt 512 GB.

På ryggen sidder tre billedskydere: Hovedkameraet er på 16 megapixel med en for prisklassen meget lysfølsom optik på f/1.7. Den suppleres af en super vidvinkel på 8 MP og 118 graders billede samt en makro-linse til nær-optagelser på 2 MP. Det fjerde hul på bagsiden er til et autofokus modul med laser.

Moto g8 har tre kameraer på ryggen. Det øverste, fjerde hul gemmer på autofokus med laser.

 

Motorola har lagt et 4.000 mAh batteri i den nye Moto g8. Det skal kunne køre i 40 timer på en opladning, men så skal anvendelsen nok være moderat og have standby pauser undervejs. Opladningen sker med beskedne 10 watt via en USB-C ledning.

Moto G8 leveres med et helt rent Android 10 styresystem og Motorolas egen Moto Experiences og Moto Gametime software. Sidstnævnte kan sætte mobilen til at koncentrere sig om spil på skærmen. Forstyrrelser som telefon-opkald, sms eller e-mails bliver holdt tilbage.

Den nye Motorola til lavpris har et vand-afvisende design og fås i to farver – den ene er neon-blå, den anden perle-hvid. Prisen som nævnt lige under 1.500 kroner. Salgsdato i Danmark er endnu ikke offentliggjort….

(Indledningsfoto til artiklen: Motorola)

 

Selfie-kameraet på 8 megapixel gemmer sig bag et boret hul oppe i venstre hjørne af skærmen. Nyheden kommer også med et 3,5 mm jack-stik til hovedtelefon. (Foto: Motorola)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor kan man tale frit i verden?