Huawei skal kæmpe for livet i 2020

Feeel the music

Det må være kedeligt at gå til fest, dans eller en musik koncert, når man er døv. Man kan selvfølgelig se på de andre normalt hørende og forsøge at bevæge sig som dem, men helt godt bliver det ikke.

Den nye SoundShirt fra engelske CuteCircuit skal kunne formidle en del af det, som dårligt hørende går glip af, når de ikke lige har bas-rytmerne til at bevæge sig efter. De går jo lige i underlivet, hvis de spilles højt nok.

CuteCircuit har integreret et større antal (haptiske) sensorer i t-shirtens stof. De kaldes også for aktuatorer. 30 af dem formidler og oversætter lyden i real time til vibrationer, som bæreren kan mærke på sine arme, brystkasse og ryg.

(Foto: CuteCircuit)

Den mest interessante del af SoundShirt er det nye materiale, som trøjen er fremstillet af. Det er strækbart, fleksibelt og har elektrisk ledende kanaler isyet. Med andre er der ingen primitive ledninger, som kan gøre det ubehageligt at bære shirten.

Desværre er SoundShirt alt andet end billig at købe. Lige nu koster en SoundShirt 2.0 trøje 3.000 britiske pund eller ca. 27.000 kroner. Det lyder som en dyr music-oplevelse….

(Indledningsfoto til artiklen: CuteCircuit)

Når musikken spiller overføres lyd og rytme elektronisk til sensorerne i SoundShirt. (Foto: CuteCircuit)

Soundshirt har elektrisk ledende aktuatorer syet ind i stoffet. (Foto: CuteCircuit)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei skal kæmpe for livet i 2020