iPhone Xr er årets bestseller

Hi-Fi i en terning

Selvom flere og flere mennesker lader musikken i hjemmet komme streamende trådløst fra mobiltelefonen og direkte videre til et par Bluetooth højttalere, er der heldigvis stadig folk, som mener, at ægte Hi-Fi lyd kræver noget bedre.

I dag behøver et stereo-anlæg dog ikke fylde som en halv indgangsdør som i gamle dage, hvor mange dagligstuer og teenage-hybler var domineret af ”Hi-Fi stakke”. Separate forstærkere, tunere, kassettebåndoptagere, cd-afspillere og equalizere stående oven på hinanden – med en pladespiller i toppen.

Den tyske T+A fabrikant af high-end Hi-Fi har pæn succes med at pakke et helt audio system i en terning af aluminium. Caruso indeholder både forstærkere, radio, cd-afspiller, trådløs kommunikation og tre højttalere. Det eneste, man har brug for ekstra, er en subwoofer til de lave toner.

T+A’s nye Caruso musik system fylder ikke meget i landskabet. (Foto: T+A)

Tredje generation af Caruso kommer på gaden til februar, og T+A lover ”fænomenalt vel-afbalanceret, naturlig og ren lyd” fra den ret dekorative terning.

De ydre mål er 29 gange 29 gange 27 centimeter. Indendørs sidder bl.a. tre digitale Class D stereo forstærkere. De afleverer 100 watt til bas-enheden på 17 centimenter og 50 watt til hver af de to mellemtone/diskant højttalere.

T+A lover et bredt surround-lignende lydbillede, der kommer med lav forvrængning på 0,02 procent. Frekvens-området strækker sig fra 200 til 30.000 Hz. Bas er der derfor ikke meget af i selve terningen. Den har heldigvis en subwoofer udgang med enten kabel eller trådløs overføring af de dybe frekvenser.

Caruso kommer selvfølgelig med både Wi-Fi og Bluetooth. Den har indbyggede apps til musik streaming fra både Spotify Connect, Tidal, Deezer, Amazon Music og Apple Airplay 2. Alternativt er terningen forsynet med både analoge og digitale stik til USB, Aux og Ethernet LAN.

Over toch displayet sidder en dvd-afspiller gemt. Foto: T+A)

Terningen kan desuden spille både FM, DAB+ og Airable internet radio. Det hele styres fra et stort touch display på 7 tommer eller en app på mobiltelefonen. Skærmen viser bl.a. album coveret under afspilning.

Endelig er T+A Caruso forsynet med LED-striber på undersiden, så den musikalske terning kan belyses indirekte i hvidt, blåt, grønt eller rødt. Musik skal ikke kun være akustisk, men også gerne lidt visuelt. Kald det bare lir.

Som nævnt kan den nye Caruso købes fra februar. Den koster 3.900 US dollars eller ca. 27.000 kroner….

(Indledningsfoto til artiklen: T+A)

Caruso styres fra dette store touch display på syv tommer. Alternativt bruger man en smartphone app. Foto: T+A)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone Xr er årets bestseller