Apple vil bygge egne satellitter

Lav mad med musik

Mange mennesker kan ikke lave mad uden musik til. Begge dele kan være kunst, der sammen kan løfte stemning og resultat til noget sublimt. Især, hvis der bliver serveret et godt glas rødvin til summen af kreative kræfter fra køkken-regionerne.

I gamle dage havde man en køkkenradio stående ved siden af komfuret. I dag er den som regel afløst af en trådløs højttaler og en mobiltelefon, der streamer musikken ned, som skal ledsage frikadelle-stegningen.

Andre bruger en tablet eller en af de nye smarte skærme fra f.eks. Facebook, LG eller Panasonic, der kan bruges både til at studere opskrifter online, se en video hvor en mesterkok viser tilberedningen – eller hvor man under en video-samtale kan lokke de kulinariske hemmeligheder ud af svigermor.

Det er da nyt. En pladespiller til at koge te på. (Foto: Hu Cheung)

Den kinesiske designer Hu Cheung går en lidt anden vej. Han har simpelthen skabt et mini-komfur, der ligner en klassisk pladespiller. Komfuret er egentlig tænkt som en te-koger, men så længe, man kan nøjes med en enkelt kogeplade, kan den nye Vinyl Record Machine Stove også bruges til anden madlavning.

Har man brug for to eller tre kogeplader, kan man selvfølgelig sætte flere af Hun Cheungs nye hvidevarer ved siden af hinanden. Med den risiko, at køkkenet kommer til at ligne en diskjockey pult. Men det kan selvfølgelig også være meningen.

Det utraditionelle komfur er skabt ved hjælp af træ, hvidt plastik og marmor. Selve kogepladen bruger induktion, så nyheden er fuldt moderne med sit minimalistiske design. Tonearm og styreknap er i rosa, hvilket giver lidt klassisk 1930’er Gatsby flair.

Pladetallerkenen kan blive meget varm, men ikke på grund af ”hot music”.Tonearmen har heller ikke en pick-up nål i den ene ende. Den fungerer i stedet som et slags sikkerheds-håndtag.

Tonearmen, der er lavet af lyserødt kobber, bruges til at tænde og slukke for varmen. (Foto: Hu Cheung)

Rykker man den ene smule ligesom på en automatisk grammofon, fungerer den modsat. Den slukker for kogepladen. Bevæges den til højre, roterer pladetallerkenen ikke, men induktionspladen tændes.

Selve styreknappen nede til højre på komfuret bruges til at dreje op og ned for varmen. Når apparatet er slukket, viser den en lille grøn flamme i toppen. Drej på den, og flammen skifter farve til ildrød.

Eneste ulempe ved Hu Cheungs opfindelse er, at den kun er et koncept. En hvidevare fabrikant vil næppe sætte den i produktion, selvom pladespilleren vil være et blikfang overalt….

(Indledningsfoto til artiklen: Hun Cheung)

(Foto: Hu Cheung)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple vil bygge egne satellitter