BMW’s nye liv på to små hjul

Næste MacBook Pro har 16” skærm

Det tog lang tid, inden Apple udskiftede sine gamle LCD-baserede skærme på iPhone med mere tidssvarende OLED displays. Overgangen ventes at blive 100 pct. fra september, når tre nye iPhone 11 modeller lanceres.

Inden da kunne det dog se ud til, at Apple også giver premiere for OLED skærme på sine laptops. En ny opgraderet MacBook Pro bliver den første, og det bliver samtidig med det hidtil største display på en Apple laptop. 16 tommer.

Omsider vokser MacBooks nemlig i skærm-størrelse. Apple har hidtil holdt sig til 15 tommer, og de fleste køber MacBooks med de mindre 13,3 tommer displays. Det er flere år siden, Apple droppede planerne om en 17 tommers MacBook Pro.

De små MacBooks er handy og praktiske til undervejs, men arbejder man på skrivebordet med grafiske opgaver eller video, hopper mange over på en iMac med en større billedflade at kigge på  – eller forbinder en ekstern monitor til sin MacBook.

Ifølge det sydkoreanske fagmedie The Elec vil Apple købe sin nye 16 tommers OLED skærm fra Samsung. Sikkert et godt valg, for Samsung er verdens største fabrikant af den type displays. Samsung har desuden OLED i alle mulige størrelser – fra bittesmå til smartwatches til mega-formater på tv.

Det koreanske medie The Elec mener, at dette kunne være et spionfoto af den kommende MacBook Pro med OLED skærm.

I den forbindelse skal Samsung også levere et 11 tommers OLED display til en ny stor Apple iPad Pro, skriver The Elec.

Helt uerfaren med OLED displays på MacBooks er Apple i øvrigt ikke. Den aflange Touch Bar over tastaturet på Pro laptops er nemlig lavet af OLED.

De nye MacBook Pro skal også få et bedre tastatur. Det såkaldte “tredje generations Butterfly keyboard” volder stadig problemer for nogle brugere. Selvom der kun er tale om relativt få klagere, er det uacceptabelt, at noget så elementært som et tastatur ikke virker ordentligt på en laptop i så høj en prisklasse som Apples.

En ny MacBook med stor skærm ventes introduceret meget snart. Apple har for vane at lancere nye computere på et tidligere tidspunkt på året end det traditionelle iPhone event i september.

Priserne er der ikke noget fremme om endnu. De vil bl.a. afhænge af, om man vælger sin MacBook med Intel processorer, der har fire, seks eller otte kerner. I øjeblikket koster den dyreste Apple laptop med 15 tommers skærm knap 25.000 kroner….

 

MacBook Pro har allerede et OLED display i form af Touchbar over tastaturet.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BMW’s nye liv på to små hjul