Bill Gates kigger tilbage i ny video

Dette A er en smart server

Selv de største virksomheder kan blive hacket. Spørg bare Google, Mærsk eller Facebook. Da mange brugere samtidig har det lidt dårligt med at lægge deres følsomme informationer på en server langt væk fra hjemmet, kan den nye Helm Personal Email Server måske være interessant.

Spændende ser den i hvert fald ud i sit a-formede design. Den kan ligefrem være et eksempel på moderne brugskunst, når den placeres tæt på husets internet router.

Serveren håndterer e-mails, kalender og kontakter. Opsætningen er legende let: Vælg et domænenavn og IP-adresse – hvis du ikke allerede har et. Gennemgå nogle hurtige trin på skærmen, og efter et par minutter står du med din egen smarte server i dit hjem. Med 120 GB lager som standard, der selvfølgelig kan udvides efter behov.

Helm bruger helt almindelige internet protokoller som f.eks. IMAP, og alle ens data lagres automatisk på serveren, når man først har forbundet sine computere, mobiltelefoner og tablets til det nye A i stuen.

Man kan kun komme ind i serveren via en to-trins app godkendelse. Også adgang til emails kræver password. Desuden lagrer Helm en krypteret backup af alt sit indhold, hvis nu det værste skulle ske – at serveren gik ned. Krypterings-nøglerne lagres lokalt på administratorens pc, mobiltelefon eller på et USB-stick.

Helm planlægger inden længe at udvide sin elegante mailserver med Dropbox lignende fildeling. Den får også VPN og chat / messaging services. Når det sker, bliver Helm endnu mere værdifuld, fordi den kan overtage arbejdet fra ofte ret sårbare web-services.

Dog skal man ikke tro, at selv en Helm er 100 pct. sikker. Det er ingen ting i dette liv – ud over, at vi alle skal dø. Skulle der f.eks. vise sig en svaghed i Helms kode, kan også den teoretisk set opdages af en målrettet hacker.  Omvendt gik Helm den følelse af sikkerhed, at man selv har rådighed og ansvar over sine data hjemme hos en selv.

Helm serveren skal koste 499 USD – ca. 3.300  kroner – når den kommer på markedet i november. Det inkluderer et års fri service og abonnement, der efterfølgende koster 99 USD pr. år….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bill Gates kigger tilbage i ny video