Mobilchip erobrer terræn i pc’er

Simon Cowell glad uden mobil i et år

For mange mennesker er det helt utænkeligt, at de skulle leve blot et døgn uden deres elskede smartphone. Nogle vil måske sige, at bare end time er slem. Derfor taler mange psykologer om, at folk er afhængige af deres mobil, som andre er det af nikotin, narko eller alkohol.

Sådan er det bare ikke hos manden, der skabte ”X Factor”, ”Britain’s Got Talent” eller ”American Idol” – og som har siddet som tv-dommer over flere talenter end noget andet menneske på denne jord.

Den 58-årige Simon Cowell har levet i snart et år uden en smartphone. Helt bevidst – og han har det rigtig godt med det. Cowell droppede sin mobiltelefon for over 11 måneder siden, fordi han begyndte at blive irriteret på den. Hele tiden kom der opkald, sms, emails og andre notifikationer, som han havde svært ved at ignorere. Selvom han prøvede.

Man skulle ellers tro, at en mand som Cowell, der har fungeret som både producer, sangskriver og talentspejder i musikbranchen i årtier, måtte elske ny elektronik og gear.

Verdens mest kendte talent-dommer har nu levet lykkeligt uden en mobiltelefon i næsten et år.

Slet ikke. Manden med de ofte stærke og kontroversielle meninger i de populære tv-shows, fortæller til den engelske avis Daily Mail, at det er først nu, at han sådan rigtigt kan koncentrere sig om, hvad andre siger og gør.

”Efter at jeg har slukket mobiltelefonen og langt den væk i en skuffe, er jeg blevet meget mere opmærksom på folk omkring mig. Når man sidder i et møde eller i hyggeligt samvær med vennerne, har alle deres smartphone fremme. Eller de har den klar inden for rækkevidde. Sådan har jeg nok også været,” fortæller Simon Cowell til ”the Mail.

Han indrømmer, at de første dage efter afskeden fra sin mobiltelefon følte han stress og afsavn. Men siden har terapien været rigtigt god for hans mentale helbred:

”Det er en mærkelig erfaring, men den er til gavn for dig. Et liv uden mobil har gjort mig mere lykkelig”, siger han til den britiske avis.

Cowells selv-bestemte mobile isolation har også haft sin effekt i de sociale medier. Media-mogulen har ikke modtaget en eneste ny tweet fra sine over 12,5 millioner følgere på Twitter siden juni 2017.

I interviewet indrømmer Cowell også, at han i virkeligheden er alt andet end en teknologi freak. Han ved, hvad de mange knapper i et lyd- og tv-studie kan gøre, men han lader altid andre om at betjene dem. I virkeligheden kan han knap nok få en laptop til at fungere.

Cowell slipper nu for, at alle mulige kolleger, venner, bekendte og fremmede sender ham beskeder på mobilen, billeder fra koncenter, lydklip osv. (Foto: veeterzy / Unsplash)

Mobiltelefon og laptop er nu afløst af et rigtigt levende menneske, der fungerer som Cowells personlige assistent og sørger for at holde styr på mandens hektiske kalender.

Cowell selv har ikke tænkt sig at tænde en smartphone igen i i hvert fald den nærmeste fremtid. Han nyder livet uden notifikationer, beep toner, emails og selfies.

Enkelte tech firmaer er også begyndt at tænke i Simon Cowells baner. De vil anbefale deres brugere at holde fri fra mobiltelefoner, computere og internet bare nogle timer hver dag – eller måske en hel weekend. Det gælder f.eks. Apple, Google, YouTube og Instagram.

Google har f.eks. lanceret en række værktøjer, der gør det nemmere at holde styr på den tid, man tilbringer på sin smartphone. YouTube har tilsvarende præsenteret en funktion, der automatisk slukker for streaming app’en efter et forudbestemt tidsrum.

Instagram ventes også at indføre en slags ”time management” kontrol, mens Apple vil introducere noget lignende over for især børn. Apple har nemlig modtaget klager fra flere aktionærer, der mangler værktøjer til at begrænse deres børns forbrug af tv, internet, spil og sociale medier.

Tankevækkende….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobilchip erobrer terræn i pc’er