Høj musik i lommeformat

Har I smartphone med på date?

I rigtigt gamle dage skulle unge kvinder have en anstands-dame med, når de blev inviteret ud af håbefulde unge mænd. Der måtte jo helst ikke ske ting, når de to køn mødtes under hyggelige former, uden at der var deklareret forlovelse eller giftermål først.

I dag foregår dates (heldigvis) på en noget anderledes måde. Og dog. Nu er det ikke en anstands-dame, der altid sidder med ved bordet. Men en smartphone, som ligger mellem tallerkener, glas og fade.

En ny undersøgelse fra Huawei viser, at 6 af 10 unge danskere mellem 18 og 24 åt har deres mobiltelefon med ved bordet, når de er på date. Enten liggende fremme på restaurantens bord eller i hvert fald i en lomme, hvor de kan høre den ringe eller brumme og vibrere, når den kommer en besked.

Tilsyneladende er mændene de værste til at have smartphones liggende fremme på bordet. Det har 10 pct. af dem og kun 4 pct af kvinderne. Men pigerne har den skam med – 44 pct. gemmer den tændt i deres taske og 52 pct. af mændene i en lomme.

Ser jeres stævnemøder sådan her ud?

Det er ikke nødvendigvis en god idé: 68 pct. i aldersgruppen siger nemlig, at de bliver irriteret, hvis deres partner ved café- eller restaurant-bordet tjekker eller sender beskeder.

58 pct. reagerer på samme måde – med dårlig stemning – når nogen afbryder deres hyggesnak for at besvare et telefon opkald.

Ifølge sociologen Mette Jensen gør den hurtigere udbredelse af smartphones, at vi først lige er ved at finde ud af, hvordan vi skal håndtere teknologien som en del af vores dagligdags kultur:

”Det er helt naturligt, at vi bliver frustrerede, når andre nær os svarer deres mobil og ikke er mentalt til stede, hvor de er rent fysisk. Vi føler os afvist, og det går ud over intimiteten i vores samvær med andre,” forklarer Mette Jensen, der har været senior forsker ved Aarhus Universitet.

”Samtidig er mange af os ikke bedre selv. Vi har utrolig svært ved at lade være med at reagere på opkald og notifikationer fra vores smartphone, når vi sidder i samvær med andre,” fortsætter hun.

Kan I sidde og hyggesnakke uden at tænke over, hvad mobiltelefonen mon viser – nede i tasken eller lommen?

Huawei har sammen med analysefirmaet Ipsos stillet spørgsmålene i anledning af Valentine´s Day, der som alle ved er i dag den 14. februar. Undersøgelsen er gennemført på 12 markeder med mindst 500 deltagere i hvert land.

Huawei er Danmarks tredjestørste smartphone mærker og leverer en stor del af de mobiler, som ligger fremme, når danskere går på date på café, restaurant eller bar.

”Vi har lavet undersøgelsen, fordi vi gerne vil vide mere om danskernes brug af smartphones. Vi vil også gerne sætte tanker i gang hos danskerne i forhold til, hvordan de selv bruger mobilen – og hvad gode smartphone vaner er,” siger Marie Dam Feldborg. Hun er Senior Marketing Manager hos Huawei i Danmark.

“Vi mener, at vores smartphone adfærd er et væsentligt tema at tage op, når vi taler om at være sociale – både online og offline. Vi håber, at vi med undersøgelsen kan være med til at give stof til eftertanke. Teknologien skal berige vores hverdagn, men den må ikke tage magten over den,” mener Marie Dam Feldborg.

Her er tallene fra Huaweis Valentine’s Day undersøgelse i flere detaljer:

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Høj musik i lommeformat