Star Wars robotter er ikke ren leg

Armed States of America

Massemordet i Las Vegas, hvor en 64-årig mand skød og dræbte mindst 59 mennesker under en country koncert, sætter atter fokus på de skydegale amerikanere, der tilsyneladende har det bedst, når de er bevæbnet til tænderne.

Den angivelige gerningsmand skal have været i besiddelse af 64 skydevåben. Mange af dem automatiske og hurtigt skydende, så ofrene ikke havde en chance, da han først trykkede af fra et vindue i et nærliggende højhis hotel.

Ifølge en rundspørge fra analysefirmaet Gallup har 39 pct. af de amerikanske husholdninger mindst ét skydevåben.

Selvfølgelig ikke lige så mange som den gale attentat-mand i Las Vegas, men tallet omkring de 40 pct. har været konstant gennem de seneste ti år.

Andre analyser antyder, at næsten 90 pct. af alle voksne amerikanere har et gevær, en pistol, en riffel eller en revolver.  Den typiske ejer af skydevåben er mandlig og omkring 45 år.

Søndagens massemord i Las Vegas er det hidtil værste og mest dødelige i USA’s nyere historie, men langt fra det eneste. Siden 2012 har amerikanerne været vidne til hele 11 lignende episoder, hvor mindst 12 mennesker er blevet dræbt.

Inden Las Vegas massakren med over 500 sårede holdt sidste års skyderi i en natklub i Orlando, Florida, den kedelige amerikanske rekord. Da blev 49 mennesker dræbt.

Det er sgu uhyggeligt, du….

Mandalay Bay Hotellet i Las Vegas, hvor den 64-årige dræbte 59 og sårede over 500 med geværskydning fra 32. etage.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Star Wars robotter er ikke ren leg