iPhone og Snapchat er cool for de unge

90’er plage vender tilbage

Hvis I er vokset op i 1990’erne, er der en god chance for, at I har leget med de små Tamagotchi legetøj fra japanske Bandai.

De små elektroniske gadges, som børnene gjorde sig store anstrengelser for at holde i live, blev en landeplage. Nej – nok snarere en global epidemi.

Siden gik Tamagotchis over i glemmebogen, da først mere avancerede videospil og siden smartphones overtog hovedrollen hos børnene.

 

Nu forsøger Bandai at genoplive Tamagotchi i anledning af legetøjets 20 års fødselsdag.

Tilsyneladende er der tale om lettere modificerede udgaver af de gamle elektroniske væsner. Ikke bare Tamagotchi apps i software, som har været en salgsmæssig fiasko.

Det fysiske design og farverne er de samme som for 20 år siden. Det samme er den monokrome skærm. Kun er forskellen, at det nye Tamagotchis er halvt så store som originalerne.

Sikkert fordi al elektronikken i dag kan samles i en enkelt mikrochip, hvor den krævede flere tilbage i 1996.

Jeg er ikke sikker på, om nutidens børn vil kaste sig vildt og inderligt over Tamagotchis, ligesom deres forældre gjorde i forrige årtusinde.

Måske er det snarere samlere og uhelbredelige nostalgikere, der vil købe de nye Tamagotchis. De er netop kommet på markedet i Japan til priser på 1.900 yen eller ca. 125 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone og Snapchat er cool for de unge