Genbrug til den store guldmedalje

Så afhængig kan du blive af din telefon

Har I nogensinde følt, at jeres mobiltelefon vibrerede i jeres lomme – og I hev den frem for blot at opdage, at telefonen slet ikke ringede?

Well – I vil helt sikkert ikke være ene om den oplevelse.

Den kaldes for ”phantom communication experience” og kan sammenlignes med fænomenet fantom smerter.

I tilfældet mobiltelefoner afslører fantom oplevelsen imidlertid, at man er ved at være – eller allerede er – afhængig af sin smartphone.

Det er konklusionen af en undersøgelse, som forskere ved University of Michigan i USA har foretaget blandt 766 studerende.

Hvor afhængig kan man blive af at have sin mobil på sig hele tiden? (Begge fotos fra Pixabay)

Som led i analysen skulle deltagere gennemgå en personligheds test og et spørgeskema om deres brug af smartphones.

Til sidst blev de studerende interviewet om, hvorvid de havde oplevet ”fantom vibrationer”, som forskerne formelt set kalder en ”falsk fornemmelse af, at en notifikation eller en besked var modtaget”.

Ifølge analysen har folk en tendens til at blive hyper følsomme, når de er afhængige af en ting. Føler de hele tiden føler, at mobilen ringer i lommen, kan de slet ikke undvære at have den på sig.

I dag er det ikke usædvanligt, at en smartphone ejer tjekker sin mobil mellem 80 og 150 gange om dagen.

Hvis han eller hun først har haft telefonen i deres lomme i tre-fire år, vil det føles, som om de havde mistet en arm eller et ben, når mobilen pludselig ikke ligger der en dag. Altså en moderne variant af fantom smerter….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Genbrug til den store guldmedalje