Populære symbolers oprindelse

Lad Moley MK1 lave jeres mad

De ligner noget fra en science-fiction film – eller er det måske rettere en komedie, hvor der skal gøres tykt grin med ejerens (manglende) evner til at lave god mad? Mr. Bean ville formentlig elske MK1.

Hos Moley Robotics i London er der hverken film tricks eller en tryllekunstner på spil. Kun hænder med en masse samlinger, talrige aktuatorer, bevægelses sensorer og sofistikere kontrol systemer.

Tilsammen danner de verdens første fuldautomatiske, integrerede, intelligente og interaktive køkken robot. Kort sagt MK1.

Robotten kan via trådløst internet lære opskrifter. Den kan klargøre råvarer, snitte grøntsager, håndtere potter og pande – og til sidst kan den vaske op og tørre køkkenbordet af.

MK1 kan ikke kun lære opskrifter og madlavning fra online opskrifter. Den kan såmænd også lære fra sig. F.eks. vise børn på en tålmodig måde, hvordan man spejler et æg eller koger en god spaghetti sovs.

Robottens ejer styrer den nye digitale køkkenhjælper ved hjælp af en app på deres smartphone, tablet, laptop eller pc.

Her udvælger han eller hun – eller de, for MK1 kan sagtens fungere som en hel families nye kæledægge – hvilke retter eller måltider de har lyst til.

Det sker via en online database, som Moley Robotics er ved at sammensætte med specialiteter og dagligdags måltider fra hele verden.

Fra begyndelsen vil der være ca. 100 forskellige opskrifter, men antallet vil vokse dag for dag, efterhånden som MK1 får mange nye hjem at udøve sine kulinariske kunster i.

App’en skal også gøre det muligt at sammensætte sin menu for en hel uge af gaden eller tage særlige hensyn til folk, der er vegetarer, diabetikere eller er på skrump.

Det eneste, MK1’s ejere skal gøre, er at sætte madvarerne frem, så robotten kan få fat i dem. Eventuelt skal de også købe dem ind og hente dem i supermarkedet.

Men det er kun her i begyndelsen. Moley pusler nemlig allerede med næste generation, hvor robotten selv kan bestille varer via internet, betale online og få dem leveret i hjemmet. Hen ad vejen skal MK1 også kunne placere og hente madvarer i et køleskab. Til den tid hedder køkken robotten så nok MK2.

Moley Robotics har lige før nytår modtaget en million engelske pund fra en række investorer. Disse penge skal nu bruges til at bygge en produktions-klar MK1,  hvis håndværks-mæssige evner skal nærme sig en mesterkoks.

Det vil nok tage et par år, inden MK1 kan købes til hjemmebrug. Indtil da kunne vi måske begynde at spare op til at købe en kok til køkkenet….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Populære symbolers oprindelse