iPhone fylder 10 år i dag

Den smarte måde at tage cykel selfies på

Der er selfies her og der og alle vegne. Næsten overalt, hvor der er to eller flere folk samlet. I udstrakte arme eller på forlængede selfie-sticks, der stritter ud som antenner fra små flokke af glade, fotograferende mennesker.

De kan nu også tage selfies, hvor det hidtil har været forbudt eller for farligt. Mens de cykler.

Cyclemate er en skæg lille gadget, som sagtens kunne blive det helt store hit, når den nye cykelsæson indledes om nogle måneder.

Nyheden er et diskret lille rør, som man nemt kan montere på cykelstangen Her vil de fleste folk nok tro, der er tale om en lille vandflaske eller en form for måler.

cyclemate-3

Men de skulle bare vide.

Cyclemate er nemlig modulopbygget og består af en central enhed med batteri, to små kameraer og en projektor i miniformat, som kan bruges til at vise billederne på et større lærred eller en væg.

De to små kameraer ligner flaskelåg og er forsynet med magneter og/eller beslag, så de let kan placeres rundt om på cyklen. På styret rettet mod cyklisten. På stangen, hvor kameraet tager billeder opad mod cyklistens smilende ansigt, fremefter på forgaflen eller bagud på sadelpinden så de optager trafikken foran eller bagved osv. osv.

Billederne – det være sig fotos eller små videoer – sendes trådløst via Bluetooth til Cyclemates centrale enhed med lager i. Herfra kan de så videre-befordres til en smartphone app og videre ud på internet, hvor man f.eks. kan dele dem mere eller mindre ”live” på Facebook, Snapchat, Twitter, Instagram, Messenger osv.

cyclemate-4

Opfinderen af den sjove nye gadget – den sydkoreanske designer Youngmu Lee – forestiller sig også, at Cyclemate vil kunne bruges af hele grupper af cyklister. Både seriøse cykelsports hold under træning og løb – og familier eller venner på cykletur i naturen.

De kan bruge deres smartphone – for sådan en har alle jo på sig nutildags – til at sætte kameraerne op og synkronisere dem indbyrdes. Optagelsen tændes og slukkes ved tryk på en knap på selve kameraet eller ved hjælp af en udløser knap, som man monterer på cykelstyret.

Billeder og video samles så på en smartphone eller måske endnu bedre på en database i skyen. Når gruppen slapper af efter cykelturen, kan man bruge Cyclemate røret til et nyt formål.

cyclemate-8

 

Det kan nemlig også fungere som video projektor, der viser cykle-billederne på en væg, et lærred eller måske indersiden af et telt. Under alle omstændigheder behøver man ikke at have en skærm med på cykelturen.

Cyclemate er fremstillet af slagfast aluminium, der også kan tåle heftig regn og sne. Billederne jo som regel udendørs, medmindre man placerer sit kamera på en motionscykel indendørs.  Cyclemate kunne sikkert også være en skæg gimmick for fitness centres træningstimer på cykel.

Youngmu Lee har dog ét problem – og dermed har vi andre det også. Han har endnu ikke fundet en fabrik og et større firma, som vil producere og markedsføre Cyclemate for ham på verdensbasis….

cyclemate-1

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone fylder 10 år i dag