Facebook kryptering forsinkes

Lyskæder bruger meget strøm

(Foto: Jill Wellington / Pixabay)

De fleste mennesker kigger nervøst på daglige nyheder om, at alle ting bliver dyrere på grund af inflation, chipmangel og forsinkelser i de globale forsyningskæder.

En af de meget nærværende ting, som oplever markante prisforhøjelser her i den kolde vintertid, er elpriserne. Rigtig dumt, for netop her i julen skruer de fleste op for deres strømforbrug til julebelysning.

Ifølge Energistyrelsen var over 4,2 millioner lyskæder flyttet ind i danske hjem i 2020. En halv million af dem står tændt året rundt.

Med de mange tilbud, som vi kan se fra supermarkeder og byggevare butikker lige nu, bliver det mange flere i år.

Men lyskæderne belaster klimaet. Med de høje elpriser, vi ser i øjeblikket, vil lyskæderne både belaste elregningen og klimaet mere end nødvendigt, fordi mange af dem brænder i døgndrift.

(Foto: Olichel / Pixabay)

Med få ændringer kan vi spare lidt på din elregning uden at gå på kompromis med lyshyggen – og bruge pengene på noget sjovere.

”Vi glemmer ofte at slukke lyskæderne eller får ikke taget dem ud af stikkontakten hver dag. Det giver en masse lys, som ingen har glæde af, og det kan vi hver især gøre noget ved. Og så kan vi gå efter de bedste lys,” forklarer Daniel Benner. Han er fuldmægtig i Energistyrelsen.

Konkret anbefaler Energistyrelsen at købe LED-lys og bruge en timer til lyskæderne. Det er også kendt som et døgnur eller et tænd/sluk-ur.

”Med et tænd/sluk-ur kan du styre, hvornår dine lyskæder skal lyse. Du kan f.eks. spare 70 procent af energiforbruget, ved at lyskæderne lyser fra klokken 16 til 23 i stedet for døgnet rundt,” fortsætter Daniel Benner.

Han tilføjer, at et tænd/sluk-ur kan købes for under 50 kroner i f.eks. byggemarkeder

Der er mange penge at spare på julebelysningen, hvis man opfører sig lidt klogt. (Foto: ColiN00B / Pixabay)

Man kan også købe LED-lyskæder med indbygget timer og lavt elforbrug. Så opnår du en økonomisk besparelse og samtidig udleder julehyggen mindre CO2:

I praksis sparer man op til til 657 kroner om året og 59 kilo CO2, hvis man udskifter en lyskæde med 100 glødelamper er til en kæde med 100 LED-pærer.

Ifølge Energistyrelsen varierer elforbruget fra LED-lyskæder mellem under 1 watt til over 30 watt. Du kan se effekten for din lyskæde på pakken.

Læs i øvrigt mere om energi-rigtige lyskæder via dette link….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook kryptering forsinkes