Tyskland smider Huawei ud

Coldplays næste album er af genbrugs-plast

(Foto: Ocean Cleanup)

Plastik-affald i havet, søer og floder er et stigende problem, som mange virksomheder og regeringer prøver at bekæmpe på forskellig måde – og med noget varierende effektivitet.

Heldigvis er der efterhånden mange fabrikanter, som forsøger at vise, at plastik-affald fra vandet kan genbruges og benyttes til noget både smart og godt.

Adidas har f.eks. sneakers lavet af gammelt plastik, mens Copenhagen Cartel laver badetøj af kasserede fiskenet.

Det nyeste eksempel er, at den berømte pop-rock gruppe Coldplay vil udgive sin næste LP presset i materiale fra havsens bund.

Et mindre oplag af Coldplays næste album Moon Music er fremstillet af plastik-affald. (Foto: Ocean Cleanup)

Det sker i samarbejde med det hollandske selskab Ocean Cleanup, der har arbejdet med opsamling og genbrug af maritim plastik siden 2012.

Den første større opsamling foregik i 2019 og endte bl.a. med verdens første solbriller fremstillet af genbrugs-materialer.

Non-profit virksomheden har siden udvidet sine aktiviteter konstant og placerede bl.a. pramme i store asiatiske floder, hvor mange er voldsomt forurenet af plastik og andre kunststoffer.

Rock-musikerne fra Coldplay kom ombord i 2021, da de finansierede bygningen af et nyt opsamlingsskib. Det hedder Neon Moon 1 og er placeret i Malaysia.

Plastik-affald fra Rio Las Vacas floden i Guatemala udgør 70 procent af råmaterialet i Coldplays næste LP. (Foto: Ocean Cleanup)

“Hvis der ikke gøres noget seriøst imod det, kan der være mere plastik end fisk i verdenshavene i 2050,” siger Coldplay i et statement.

Sidste år lagde rockgruppen så pengene til bygning af nok et Interceptor opsamlings-skib, der skal fange tusinder af tons affald, inden det når ud i verdenshavene.

Det er plastik herfra, som bruges til at fremstille et limiteret oplag af Coldplays kommende Moon Music album.

Plastikken er opsamlet i floden Rio Las Vacas i Guatemala. Den udgør 70 procent af råmaterialet i den nye LP.

De øvrige 30 procent kommer fra gen-anvendte vandflasker af plastik som erstatning for det traditionelle vinyl i klassiske musik-skiver.

Det nye Moon Music album fra Coldplay kommer på gaden til oktober.

Med det følger en 28-siders bog med tekster og håndlavede tegninger. Desuden får man en cd-skive fremstillet af 90 procent genbrugs polykarbonat med i købet.

Den grønne rock-plade kan forudbestilles nu formedelst 40 dollars….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyskland smider Huawei ud