Her er den nye OnePlus 13 telefon

Vi køber helst dyre telefoner

(Foto: Weibo / Kina)

Selvom Apple har taget en nedtur på det kinesiske marked, går det forrygende godt for iPhone telefonerne i resten af verden.

Faktisk var Apples dyreste model – iPhone 15 Pro Max til priser fra 11.800 kroner herhjemme – verdens mest solgte smartphone i årets første tre måneder.

Det viser de seneste nye tal fra analyse-firmaet Counterpoint Research. De bekræfter også den velkendte tese om, at Apple og Samsung fortsat sidder på markedet for smartphones. Ikke kun i lille Danmark, men også ude i den store verden.

Af de ti bedst sælgende smartphone modeller i januar, februar og marts var de fem iPhones og de fem Samsung Galaxies. Ingen andre mærker kunne true de to giganter.

Tilmed oplevede Apple det ret sjældne syn, at iPhone 15 Pro Max blev fuldstændig udsolgt. Med ventetider til følge.

Det var genialt af Samsung at lancere ægte kunstig intelligens som de første på mobiltelefoner. Det har fået de relativt dyre Galaxy S24 Ultra telefoner til at blive storsælgere over hele verden. (Foto: Weibo / Kina)

Forklaringen er ikke kun, at iPhone 15 Pro Max er en fremragende telefon. Apple hjalp også salget på vej med prisnedslag i et par store markeder. Mest markant i Kina, der længe har været Apples vigtigste eksport-marked i verden.

Den status blev dog truet for nogle måneder siden, da regeringen i Beijing besluttede sig til at slå igen mod USA’s stigende antal import-restriktioner på kinesiske varer.

Beijing forbød derfor, at offentligt ansatte i Kina måtte bruge iPhones. De indeholdt nemlig risiko for spionage fra USA.

Præcist samme forklaring, som USA og mange vesteuropæiske lande benyttede, da man bandlyste kinesiske Huawei i deres 5G mobilnet og forhindre de ellers fine Huawei telefoner i at bruge 5G og vigtig software fra f.eks. Google og Facebook. I Danmark tillige MitID og MobilePay.

Counterpoints nye rapport viser også en klar trend mod dyre telefoner. Syv af de ti bedst sælgende smartphones i første kvartal hører til den kategori, som analytikerne kalde ”high-end.” Det vil sige mobiler til over 600 dollars stykket.

Infografik: Counterpoint Research)

Den tendens vises måske aller-tydeligst hos Apple. De to iPhone Pro og Pro Max modeller stod for halvdelen af Apples totale telefonsalg i januar, februar og marts. Det er en fordobling i forhold til 2020.

Mens Apple altså tog sig af topplaceringerne i Top-10 over de mest solgte mobiler i verden i første kvartal, markerer Samsung sig lige så stærkt lidt længere nede på listen. Også med fem repræsentanter.

Samsungs topmodel Galaxy S24 Ultra ligger på femtepladsen og den almindelige S24 på plads ni. De beviser, at også Samsung kan mærke en trend mod, at publikum køber dyrere og bedre smartphones.

Counterpoints analytikere tilskriver Samsungs stærke optræden to ting:

Den ene er, at Samsung lancerede sin S24 generation meget tidligt i januar i år. På den måde har de nye telefoner kunnet nå at sætte deres præg på salget i hele kvartalet.

Der findes mange glimrende smartphones på markedet, men kun to mærker deles om Top-10 placeringerne over de mest solgte i verden. (Foto: Weibo / Kina)

Den anden er Samsungs geniale skaktræk med at komme først af alle med ægte kunstig intelligens (AI) på mobiltelefoner.

Galaxy AI kan meget mere end at hjælpe med bedre fotos. Her var f.eks. søgefunktioner, der viste vejen for fremtidens brug af internet.

Det er features, der først nu – et halvt år senere – begynder at dukke op i større målestok hos andre fabrikanter via det kommende Android 15 styresystem.

Netop kunstig intelligens vil blive husket som det stuuure nummer i mobiltelefoner i 2024:

Analytikerne regner således med, at AI-mobiler vil udgøre 11 procent af salget i år. I 2027 vil det være 43 procent….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er den nye OnePlus 13 telefon