Lille format – stor lyd

Vinylplader vokser stadig

(Foto: Victrola)

Selvom salget af vinyl-skiver har været støt voksende i 15 år – og er gået helt amok i de seneste to – udgør de fortsat kun en lille del af den totale omsætning i musik-industrien.

Sidste år blev der f.eks. købt 41,3 millioner LP’er og EP’er på det amerikanske marked. Det er over 45 gange så mange som i 2006, hvor vinyl-pladers comeback blev indledt.

Det viser tal for 2022 fra branche-organisationen RIAA – Recording Industry Association of America.

Betyder det, at vi skal grave alle vores gamle LP’er frem fra kasser i kælderen og på luftet, støve dem af og installere en pladespiller igen?

(Infografik: Statista.com)

Mange gør det. Samtidig er salget af både nye og gamle LP’er vokset i butikker, ligesom stader med vinyl-skiver hører til de mest populære på loppemarkedet landet over.

Omsætningen er dog beskeden i forhold til digital streaming. På det amerikanske marked er det under fem procent.

Dertil kommer, at det aktuelle vinyl-salg kun er en skygge af sig selv, når man sammenligner med de gyldne tider i 1970’erne. Dengang købte amerikanerne alene 300 millioner musik-plader om året.

Sjovt nok viser analyser, at LP’er plader er ved at blive et samler-objekt på linie med frimærker og gamle mønter. Vinyl-skiver bliver så slet ikke brugt til at lytte på.

Kun 50 procent af LP-køberne i USA ejer således en pladespiller….

 

 

.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille format – stor lyd