Samsung lander i mellemklassen

Så lille kan en pc blive

(Foto: OnLogic)

For nogle år siden gik der ligefrem mode i at bygge pc’er så små som mulige. De skulle ikke fylde som store metalkasser på skrivebordet.

Da den trend stoppede lige så hurtigt, som den kom, fulgte udviklingen i pc’er stort set kun to  retninger:

Den ene var at integrere computeren i selve skærmen – de såkaldte alt-i-én pc’er. Den anden var at hoppe over i laptops, der efterhånden var lige så stærke som stationære pc’er.

Kun et lille antal fabrikanter fortsætter med at bygge mini-pc’er – og hvis de gør – bliver de ikke markedsført særlig stærkt.

(Foto: OnLogic)

En af de større undtagelserne er Apple, der ser ud til at have ok succes med sin lille Mac mini. I hvert fald opgraderer Apple sin pc-dværg jævnligt med nye og bedre M-klasse processorer.

En anden undtagelse kommer nu fra Onlogic i skikkelse af Helix 401.

En mini-pc, der kan udstyres med de seneste nye Intel processorer af 12. generation som f.eks. Core i3, Core i5 og Core i7. Alternativt kan man også putte en svagere Intel Celeron processor i.

Når OnLogic nyheden ser noget anderledes i sin ydre fremtoning, skyldes de store køleplader.

De sikrer, at Helix 401 er den eneste mini-pc på markedet, der kan klare sig uden en intern blæser til at holde temperaturen nede over hårdt arbejdende processorer.

(Foto: OnLogic)

Manglen på en støjende blæser betyder også, at det typiske strømforbrug kan holdes nede på beskedne 28 watt.

OnLogic satser heller ikke på, at Helix 401 kommer til at pynte på millioner af skriveborde. Målgruppen er snarere industrielle kunder.

De kan f.eks. bruge en OnLogic pc til data-opsamling eller som programmerbar controller, der udfører opgaver i ubemandede omgivelser eller i ødeliggende it-installationer.

Af samme grund gør OnLogic ikke meget for at få den nye Helix 401 til at se elegant ud. Medmindre da, at man synes, det ser cool ud at have en orange pc med store grå kølevinger stående på sit arbejdsbord.

(Foto: OnLogic)

Til gengæld er OnLogic meget fleksibel: Den er således forsynet med en hel stribe USB-C og USB 4 stik, ligesom man kan udvide med ekstra hukommelse via en intern M.2. skuffe.

Helix 401 kommer som udgangspunkt med Wi-Fi, Bluetooth og netstik til kabler. Desuden kan den forsynes med et 4G SIM-kort, så pc’en kan fjernstyres via en mobiltelefon.

Flexibiliteten vises også i, at Helix 401 kan køre med en stribe forskellige styresystemer som Windows eller Linux fra Red Hat.

Priserne begynder ved 985 dollars eller ca. 7.000 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung lander i mellemklassen