OnePlus hjælper i julen

Mini-drone til rigtig god pris

(Foto: DJI)

Tilbage i maj introducerede den store kinesiske drone-fabrikant DJI en spændende nyhed med den fjerlette Mini 3 Pro, der vejede under 250 gram.

Allerede dengang kunne man forvente, at der nok kom en billigere opfølger til Pro modellen. Og ganske rigtigt. Den er nu dukket op i skikkelse af den nye DJL Mini 3.

Trods sin markant lavere pris har nyheden arvet de fleste af storebrors kvaliteter. Det gælder bl.a. evnen til at optage billeder og video i 4K, den lette betjening og den lave vægt. Mini 3 vejer således kun 248 gram.

(Foto: DJI)

Selvfølgelig er der også besparelser:

Mini 3 kan således kun optage 4K video med 30 billeder i sekundet (fps) mod 60 fps i Pro-modellen.

Fotos tages med 12 megapixel opløsning eller 3.840 gange 2.160 punkter og lagres i enten JPEG eller RAW format.

(Foto: DJI)

Det andet kompromis er, at DJI Mini 3 mangler sensorer for og bag, der forhindrer kollisioner. Her må man nøjes med sensorer i siderne.

Den tredje besparelse ligger i, at Mini 3 må undvære Pro’ens avancerede 10-bit farve-kvalitet, D-Cinelike optagelser i biograf-format eller zxxxxx funktionen.

DJI betragter Mini 3 som den ideelle foto-drone for begyndere. Den vil være fin til optagelser i byer eller til ferie og fritid.

(Foto: DJI)

I den forbindelse vil mange sikkert synes om en feature, hvor dronens kamera kan klikkes om til ”True Vertical”. Så bliver video og fotos optaget på højkant, hvilket vil være særligt fint til brug i sociale medier.

Dronen har automatisk blød start og landing. GNSS kombineret med et nedadvendt vision-system og infrarøde sensorer sikrer en stabil flyvning selv i vind.

”Piloten” kan styre Mini 3 manuelt, men de fleste vil nok foretrække at bruge DJI’s præ-programmerede flyve-mønstre.

Når man først har låst sig ind på et motiv, kan dronen automatisk flyve omkring det på flere kreative måder.

Endelig skal nævnes, at den nye lille drone kan holde sig i luften i 38 minutter med et standard batteri. Betaler man ekstra for Plus batteriet, øges spilletiden til 51 minutter.

DJI Mini 3 kan købes i fem varianter, hvor forskellene primært er det medfølgende tilbehør – eller mangel på samme.

Den billigste udgave til 3.900 kroner er dronen alene, uden fjernbetjening og oplader. Den henvender sig primært til ejere af andre DJI-droner, som allerede har hele udstyret.

Den dyreste version hedder DJI Mini 3 Fly More Combo og inkludere drone, fjernbetjening, skuldertaske, opladnings-hub og to ekstra batterier. Her er prisen så 7.600 kroner….

(Foto: DJI)

(Foto: DJI)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus hjælper i julen