Briter får flest tømmermænd

Her bliver digitalur helt klassisk

(Foto: Xiaomi)

I begyndelsen lignede smartwatches forvoksede digitalure. Det gør Apple Watch bestselleren for så vidt stadig, mens mange Android modeller får et mere klassisk design-

Det måske mest udtalte eksempel på den trend leverer kinesiske Xiaomi, der har præsenteret sit Watch S1 Pro ur.

Hvis man ikke lige vidste, at der var tale om et moderne smartwatch, kunne Xiaomi nyheden komme direkte fra en af urfabrikkerne i Schweiz.

Det nye Xiaomi Watch S1 Pro ser faktisk mere analogt ud end schweizernes egne og langt dyrere smartwatches.

(Foto: Xiaomi)

I forhold til standard-modellen af Xiaomi Watch har Pro fået en 46 mm urkasse i børstet stål og riflede sider.  Uret er helt uden skruer og virker i det hele taget mere fornemT og ”classy”,

Watch S1 Pro har fået et større AMOLED display med tyndere ramme omkring. Touch-skærmen kan vise 480 gange 480 punkter og levere billederne med 600 nit lysstyrke. Det er flot for et armbåndsur.

Den flotte finish understreges også af, at Xiaomi har spenderet hele to safir krystaller til det nye ur.

Den ene beskytter displayet på forsiden ligesom urskiven på et dyrt schweizer-ur. Den anden krystal er placeret over de optiske sensorer på bagsiden af urkassen.

(Foto: Xiaomi)

 

Batteriet ombord er på 500 mAh, der skulle være godt for op til 14 dages brug. Ligesom standard udgaven af S1 har Pro modellen trådløs opladning.

Xiaomi Watch S1 Pro er vandtæt ned til 50 meter. Det har indbygget mikrofon og højttaler. Der er Bluetooth 5.2, dual-band Wi-Fi og fem forskellige positions-systemer inklusive GPS og Galileo.

Naturligvis kan uret også andet end at vise klokken, bruges som håndfri telefon, spille musik og vise digitale landkort.

Det kan f.eks. måle bærerens hjerterytme, puls og blod-iltning. Desuden er der support til over 100 forskellige typer motion og sport. En digital træner coacher med stemme fra urets højttaler.

(Foto: Xiaomi)

Styresystemet ombord er det helt nye MIUI Watch OS, der fungerer både med Android og iOS 13 fra Apple. Den slags ser man ikke ofte.

Uret fås i enten sort med en sort urrem i gummi eller i sølv med en lysebrun læderrem. Som ekstra-udstyr kan man købe en urrem i stål, der passer til begge farver.

På nuværende tidspunkt er Xiaomi Watch S1 Pro kun sendt på markedet i Kina, hvor det koster fra 1.499 yuan eller ca. 1.700  kroner.

Det lyder som en meget attraktiv pris, hvis den også kan holdes så nogenlunde, når uret lander i danske butikker….

(Foto: Xiaomi)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Briter får flest tømmermænd