4K QLED til en god pris

Vi er nummer ét i indbrud

(Foto: S. Salow / Pixabay)

Selvom Danmark er blandt de lande i verden, der har lavest kriminalitet overordnet set, har vores lille land desværre også en rekord, som placerer også helt i top.

Ifølge EU’s taljonglører i Eurostat har danske hjem flere indbrud end noget andet land i Vest- og Nordeuropa. 602 pr. 100.000 indbyggere, afslører data fra Global Initiative Against Transnational Organized Crime.

Niveauet af indbrud i danske hjem ligger faktisk 50 procent højere end det næst-værst ramte land Belgien, der har 410 pr. 100.000 mennesker. Sverige lander på en tredjeplads med 337.

Hvad værre er – Danmark har ikke kun flest indbrud i Vesteuropa. Danmark lander også på en global ottendeplads i den henseende.

En af forklaringerne på den triste danske skæbne kom for nogle år siden i en analyse i DJØF’s medie Samfundsøkonomen:

”En stor del af de danske hjem er villaer, der står alene uden direkte forbindelse til andre huse. Det plejer at give en større risiko for indbrud end dobbelthuse, rækkehuse og lejligheder.”

Heldigvis placerer Danmark sig meget bedre, når det gælder organiseret kriminalitet som helhed. Dér ligger vi som nummer 150 af 193 målte lande. Værst med hensyn til kriminalitet er den Demokratiske Republik Congo, Colombia og Myanmar….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4K QLED til en god pris