Her er årets mest populære apps

Xiaomi sætter sig på tiden

Xiaomi Watch S1. (Foto: Xiaomi)

(Opdateret) Verdens tredje-største smartphone fabrikant –Xiaomi – er ikke kommet helt så stærkt i gang på det danske marked, som de kinesiske ejere nok havde forestillet sig.

Xiaomis næste toptelefon – model 12 – kan måske gøre mærket mere kendt i den brede danske befolkning, for produkter mangler Xiaomi bestemt ikke.

Her i landet kan man f.eks. købe tv, el-løbehjul, fitness-ure, gamer-skærme, elcykler, tablets, robot-støvsugere, mobiltelefoner og udstyr til de smarte hjem – alle med Xiaomis logo på.

Faktisk har Xiaomi så mange produkter, at de kan være svære at overskue. Det gælder også i smartphones og smartwatches.

Designet på Xiaomi Watch S1 ligger meget langt fra Apple Watch. (Foto: Xiaomi)

De seneste af slagsen er endnu ikke nået til vores breddegrader, men for nylig lanceret på det store kinesiske marked. De to ure er meget forskellige i design, mens indholdet langt hen ad vejen er det samme.

Xiaomi Watch S1 henvender sig tydeligt til det lidt mere konservative publikum, der foretrækker et klassisk armbåndsur i dyre materialer og en flot finish.

Som på mange andre smartwatches er skærmen på 1,43 tommer og i lysstærk AMOLED teknologi. Hos Xiaomi er den dog gemt bag ægte safir-glas, som man ser det på ægte schweizer-ure.

Watch S1 har sensorer til måling af hjerterytme, puls, blod-iltning, søvn-rytme, stress osv. Desuden har den apps til styring af 117 forskellige sportsarter og fitness-øvelser.

Xiaomi Watch Color 2. (Foto: Xiaomi)

Der er naturligvis mikrofon, højttaler, GPS og et 470 mAh batteri, der skal kunne køre i op til 12 dage på en opladning.

På det kinesiske marked koster Xiaomi Watch S1 1.049 yuan med gummi-armbånd og 1.199 med læder. Det svarer til ca. 1.150 og 1.300 kroner. Uret ventes til Danmark i februar eller marts næste år.

Langt mere sporty ser Xiaomis anden urnyhed ud. Den hedder Watch Color 2 og indeholder samme app til utroligt mange sports-discipliner.

Skærmen er på 1,43 tommer, men her gemt bag ridsefast Corning Gorilla glas. Over 200 forskellige skærm-layouts ligger til udvalg i uret.

Watch Color 2 er til det publikum, der gerne vil vise deres sporty attitude frem. (Foto: Xiaomi)

På urkassen sidder to klassiske – og fysiske – knapper. Den ene styrer batteri-forbrug, mens den anden er til at navigere rundt i apps og brugerflade.

Ligesom sin søster – eller er det en bror – disker Xiaomi Watch Color 2 op med GPS, Wi-Fi, Bluetooth 5.2, batteri på 470 mAh samt sensorer til hjerterytme, søvn, blod-iltning osv.

Begge ure er vandtætte ned til 50 meter og kører med Xiaomis eget MiOS styresystem. Det er kompatibelt med Android og med iPhone telefoner, der kører med iOS 10 og derefter.

På sin hjemmebane i Kina sælger Xiaomi det nye Watch Color 2 for 999 yuan, hvilket svarer til knap 1.100 kroner. Uret fås kun i en solid kunststof indpakning….

Finish og materialer er i topklasse på Watch S1. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi Watch S1 fremtiden i klassisk design. (Foto: Xiaomi)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er årets mest populære apps