Epson har ekstra kulør

Tech giganter tjener tykt

I de senere dage har de fem helt store i amerikansk tech industri afsløret deres regnskaber for årets første kvartal.

Topledelserne i alle fem præsenterede tallene med brede væg-til-væg smil. For mens mange andre industrier kæmper for overlevelse, har tech-firmaerne levet højt på Corona pandemien.

Med millioner af mennesker, der skulle arbejde eller undervises hjemme fra stuen, har der været et enormt salg i nye laptops, smartphones, tablets, større skærme, bedre webcams og hurtigere internet forbindelser.

Desuden er online handelen med især daglig- og fødevarer gået nærmest amok i mange lande: Når man ikke kunne gå i fysiske butikker, måtte man jo købe ind via internet.

Det afspejlede sig bl.a. i kvartals-regnskaberne fra verdens to mest værdifulde virksomheder – Amazon og Apple:

Amazons netto-salg voksede således med hele 44 procent i januar, februar og marts. 109 milliarder dollars eller ca. 682.000.000.000  kroner lød omsætningen på. Langt over børs-analytikernes forventninger.

(Infografik: Statista.com)

Endnu mere imponerende er, at Amazon for fjerde kvartal i træk har leveret rekord-overskud. Her i begyndelsen af 2021 voksede den med over 200 procent til 8,1 mia. dollars eller ca. 50 milliarder kroner.

De fem store i amerikansk tech kaldes ofte for GAFAM – Google, Apple, Facebook, Amazon og Microsoft.

Tre af dem kunne fortælle om profit-vækst i den tre-cifrede klasse. Ud over Amazon, var det Alphabet (Google) og Apple.

Apple fortsatte sit stærke andet halvår af 2020 med at slå alle rekorder i første kvartal af 2021.

Apples omsætning steg med 54 procent til 89.6 milliarder dollars eller ca. 560 mia.  kroner. For første gang i mange år kunne Apple samtidig fortælle, at det går forrygende godt i alle afdelinger.

Apples første telefoner med 5G – iPhone 12 – sælger som varmt brød over hele verden. Selv i Kina, der ellers selv bygger mange 5G mobiler til langt lavere priser end Apple.

(Infografik: Statista.com)

Salget af Mac computere og iPads nød godt af de mange nye hjemme-arbejdere. Især er den nye MacBook med Apples egen M1 motor populær. Mac-omsætningen var dermed den højeste nogensinde i Apples historie.

iPhone fortsætter med at være Apples vigtigste produkt- Over halvdelen af koncernens omsætning kommer fra telefonerne.

Næststørst er Services divisionen, der bl.a. gemmer på Apple Music, App Store og iCloud forretningen.

Hvor godt det går for Apple, illustreres også af et andet tal:

Efter halvdelen af regnskabs-året har Apple allerede tjent så mange penge, at det ville være Apples femte-bedste helår nogensinde. Men der mangler lige seks måneder endnu, inden hele årets resultat er på plads….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Epson har ekstra kulør