De blomstrer for tidligt

G-Shock får Android

(Foto: Casio)

Netop som rygterne fortættes om, at Apple vil lancere et mere hårdført Watch, står japanske Casio klar med en overraskelse.

For første gang forvandler Casio sit legendariske G-Shock ur til et smartwatch. Komplet med Googles Android-baserede WearOS styresystem ombord.

Mange har elsket, at Casio har holdt på sine traditioner og udviklet sine G-Shock ure på traditionelt digital teknologi. De findes i utallige varianter, der alle både ser ud til – og kan – tåle lidt af hvert.

Derfor er G-Shocks populære hos både mænd og kvinder, der færdes udendørs under ekstreme forhold – på arbejde, som hobby eller som sport.

Bare fordi man nu er blevet et smartwatch, har den nye G-DShock også gamle dyder. Uret er f.eks. vandtæt ned til 200 meters dybde, (Foto: Casio)

Det nye GSW-H1000 er ikke kun det første G-Shock ur med Wears OS ombord. Det er også det første med farveskærm.

Et af de typiske kendetegn ved G-Shock har ellers altid været, a urene har en klassisk LCD-skærm i gråt og sort.

Med sit nye smartwatch vil Casio gerne udvide målgruppen for sine G-Shocks:

Uret skal tiltale det store publikum, der bruger deres uge til motion, fitness og kommunikation – ligesom man typisk gør med Apple Watch, Samsung, Huawei, OnePlus eller Garmin.

Det nye G-Shock ur kommer med en skærm i to lag. Den øverste er i sort/hvid og er altid tændt med klokken, dato osv. Farve-displayet nedenunder bruges til at vise landkort, fotos, notifikationer, emails osv. (Foto; Casio)

Det nye G-Shock rummer således apps, der kan håndtere 24 forskellige indendørs work-outs og 15 udendørs sports-aktiviteter som løb, cykling, svømning, surfing eller snowboarding.

Wear OS platformen giver samtidig adgang til nye G-Shock features som notifikationer, emails, Google Assistant og hundreder af apps, man kan downloade til sit ur. Desuden kan uret måle hjerte-rytme, aktivitet osv.

Meget smart kombinerer Casio to forskellige skærm-teknologier i samme ur: Den ene er et LCD display, der altid er tændt og viser f.eks. klokken. Den anden er en farve-skærm, hvor man kan se landkort, sensor data, notifikationer osv.

Selvfølgelig disker GSW-H1000 også op med G-Shock typiske kvaliteter særlig præcis GPS, digitalt kompas, højdemåler, barometer, termometer osv.

Derudover ligner G-Shock nyheden sig selv. Sejt design med rå indpakning af uret og en urkasse af stål og titanium. G-Shock er bygget til at holde.

En ulempe vil Casio fans hurtigt registrere. Farveskærme æder meget mere strøm end de monokrome:

Med alle sensorer, GPS og farve-display tændt klarer Casio GSW-H1000 kun halvanden dag på en opladning. Klarer man sig med færre features, kan spilletiden udvides til en hel måned.

Til sidst: Når ret skal være ret, er GSW-H1000 i øvrigt slet ikke Casios første smartwatch. Casio bruger allerede Wear OS på sine Pro Trek modeller, men altså ikke på sine berømte signatur-ure G-Shock. Før nu.

Casios nye G-Shock Pro GSW-H1000 ur fås i sort, rød og blåt, når uret lander i butikkerne i midten af maj.

I USA skal man betale 700 dollars eller ca. 4.500 kroner for det seje smartwatch. Den officielle danske pris kendes endnu ikke….

DFet nye G-Shock ur fås i tre farver. (Foto: Casio)

 

Nu kan Casios G-DShock ure konkurrere direkte med Apple Watch, Samsung, Huawei, OnePlus, Garmin osv på f.eks. målinger af sundhed og sports-aktiviteter. (Foto: Casio)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De blomstrer for tidligt