Ny Huawei billigere end både Galaxy S9 og iPhone X?

Casio kan både regne og spille

Jeg behøver vel ikke gentage, at verden er ramt af en retro-rus. Ikke kun gamle møbler af teaktræ er cool igen. Også tech-ting.

Tænk blot på vinylpladsens genkomst, der har gjort, at man igen producerer grammofoner. For første gang siden 1990’erne. Eller Atari og Nintendo, der puster nyt liv i gamle arkadespil. Eller Lenovo, som får succes med at genoplive den berømte gamle ThinkPad laptop. I samme lidt klodsede design, men med moderne indhold.

Eller – well. Det måtte jo komme. At lommeregnerne vender tilbage. I hvert de mere ikoniske af slagsen som f.eks Casios SL-880.

Den oprindelige Casio var utrolig populær tilbage i 1980’erne. Dengang hed den MG-880, og som noget unikt blandt kalkulatorer, kunne den spille musik.

Især japanske musikere – Casio kommer fra solens land – skabte en hel elektro musikstil, der byggede på netop denne lommeregner. For det meste var det covers af kendte internationale hits, der fik et ”make over” på Casio.

Sådan så den originale Casio ud i 1981. Dengang var det lidt af en sensation, at en lommeregner også kunne bruges til små elektroniske spil og til at lave musik på.

De lød ikke voldsomt godt, men for 35 år siden var det nyt og fascinerende. Jeg husker, at jeg bl.a. har ejet Casio versioner af Beatles’ ”Yesterday”, Sinatras ”New York, New York” og ”Space Invaders” titelmelodien. De lå på et kassettebånd, der for længst er forsvundet. That’s Life.

Den gen-oplivede Casio SL-880 emulerer alt, hvad den gamle kunne. Det vil sige, at man også kan spille simple spil på den. Dertil kommer mere nymodens ting som et solcelle panel til at levere strøm på batteriet, større taster og et større display af bedre kvalitet. Men stadig monokromt med sorte tal på lysegrå baggrund.

Casio oplyser, at man har genoptaget produktionen af lommeregneren, fordi man kan mærke en enorm interesse for retro videospil.  Tilsyneladende mener Casio kun at kunne føle den trend på det japanske marked. For SL-880 skal i første omgang kun sælges på Casios hjemmebane.

Siden 1990’erne har verden heldigvis forandret sig på et andet punkt. Vi har fået internet og online butikker, der gerne handler med kunder på den anden side af jorden. Det vil sige, at SL-880 også vil være til at få fat på for danske retro fans.

Den officielle lancering foregår i Japan i morgen fredag den 23. marts. Den gamle nye musikalske kalkulator skal koste 2.000 yen, hvilket svarer til ca.  kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny Huawei billigere end både Galaxy S9 og iPhone X?