Disse mobiler købte vi i januar

Mobil med sort/hvid skærm?

(Foto: HiSense)

Normalt er smartphone skærme nogle vilde farvelader med blinkende effekter, animationer og vinduer, hvor der kører videofilm.

Det er naturligvis helt tilsigtet, fordi størstedelen af publikum vil bruge mobilen som en bærbar multimedia central.

Med stor skærm, god lyd og et display, der er hurtigt nok til at kunne følge med selv avancerede computerspil.

Men kunne det være, at der findes en købergruppe, som slet ikke vil have så meget gang i alle sanser på én gang.

Folk, som primært bruger deres smartphone til at ringe med og læse tekster på? Lad det være emails, sms, dokumenter eller e-bøger.
De mennesker vil formentlig godt kunne lide verdens første 5G telefon med e-ink display – HiSense A7.

Den sort/hvide skærm er mere rolig at se på, og e-blæk displays er mere øjenvenlige at læse tekst på end OLED og LCD. Det ved man fra adskillige år med e-læser apparater.

Hisense navnet siger måske ikke danskere så meget, men den kinesiske koncern med 80.000 ansatte er en af klodens største tv- og hvidevare-fabrikanter.

Ude i Østen er HiSense et kendt mærke, mens man i resten af verden ser Hisense produkter gemt bag navnetræk som Gorenje, Toshiba eller Sharp.

Never mind. Hisense vil nu også markere sig stærkere i telefoner, og det er (heldigvis) med en mobil, der ikke ligner alle andre.

(Foot: HiSense)

 

Den nye Hisense A7 5G kommer med en 6,7 tommers e-blæk skærm. Den har baggrunds-belysning, så man også kan bruge den i mørke. F.eks. i soveværelset, hvor man har åbnet en e-bog, fordi man ikke kunne falde i søvn.

Indendørs sidder den kinesiske processor Unisoc Tiger T7510, der har integreret 5G og en separat grafikchip. 6 GB RAM og 128 GB lager er standard.

Lyden ser ud til at være rigtig god for den lave prisklasse, vi befinder os i: Der er to separate højttalere og en digital-til-analog konverter (DAC) i Hi-Res kvalitet. Desuden har Hisense et klassisk hovedtelefon stik på 3,5 mm.

Styresystemet er Android 10, der er modificeret, så det passer bedre til e-ink skærme i sort/hvid.

Betjeningen skal være legende let: Man kan selvfølgelig zoome teksten ind og ud via skærmen. Sideskift i f.eks. en e-bog sker ved at dobbelt-klikke på displayet eller berøre volumen knappen let på telefonens side.

Der er beskedne to kameraer – ét hver vej, hvor front kameraet skal kunne bruges til ansigts-genkendelse via kunstig intelligens.

Endelig leverer Hisense telefonen med et stort batteri på 4.770 mAh. Stort, fordi e-ink skærme bruger meget lidt strøm. Med andre ord kan den usædvanlige 5G telefon køre i flere dage på en opladning.

Tilsyneladende frygter Hisense, at markedet ikke er stort nok til sort/hvide mobiler. Derfor vil A7 også kunne fås med et e-ink display i farver – mod merpris.

Den sort/hvide variant er netop lanceret på det kinesiske marked til priser fra 2.399 yuan. Det svarer til ca. 2.400 danske kroner….

(Foto: HiSense)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte vi i januar