Nu går dine vine online

Land Rover får egen mobil

(Foto: Land Rover)

Hvis I hører til dem, der har købt den nye Land Rover Defender eller drømmer om at gøre det, kommer her den passende telefon til den kraftige SUV.

Den nye Land Rover Explorer R smartphone skal både i design og ydeevne kunne matche Defender, der modsat mange moderigtige SUV’er af andre fabrikater begår sig lige godt på asfalt i bycentrum som på marker og bakker langt ude på landet.

Det samme skal være tilfældet med Land Rover Explorer R mobilen, der opfylder både IP68 specifikationerne for vand og støv og de seneste militære MIL SPEC 810H krav.

I praksis betyder det, at telefonen har overlevet gentagne styrt fra to meters højde og ned på en stålplade uden at tage skade. Desuden klarer Explorer R også at ligge på 1,5 meter dybt vand i over en halv time.

Ligesom sit forbillede – Defender SUV’en – kan også Land Rovers Explore R tåle lidt af hvert. (Foto: Land Rover)

Design-mæssigt minder Land Rover Explorer R om en ældre iPhone 4 med overfrakke på og ekstra tykke rammer om HD-skærmen på 5,7 tommer. Elegant kan man altså ikke kalde telefonen.

Mere skuffende end udseendet er, at elektronikken indenbords ikke ser ud til at have ændret sig meget fra den første Land Rover smartphone, som kom på markedet i 2018.

4 GB RAM, 64 GB lager, et enkelt Sony kamera på ryggen med en 12 megapixel billedsensor, en selfie skyder på beskedne 8 MP og Android 9 som styresystem virker forældet.

Med 3.100 mAh virker batteriet heller ikke imponerende. Land Rover hævder dog, at telefonen kan køre mindst 36 timer på en opladning. Det må kunne forklares med det middelmodige display og beskedne ”motor” – en Helio P35 processor fra MediaTek.

Hvis man kører i sådan en svend, vil Lad Rover Explorer R telefonen matche perfekt. (Foto: Land Rover)

Meget smart er dog, at Explorer R leveres med omfattende outdoor apps som standard. Det er først og fremmest en navigator med topografiske landkort, som også virker offline.

Altså, når telefonen ikke kan finde et mobilsignal, fordi man befinder sig langt ude, hvor kragerne for længst er vendt.

Land Rover får fremstillet sin hårdføre Explorer R mobil samme sted som Caterpillar – nemlig hos britiske Bullit Group.

På internationalt plan skal den nye Land Rover telefon koste 525 US dollars eller ca. 3.300 kroner. Det er meget billigere end, hvad man betaler for en ny Defender off-roader….

Meget praktisk kommer telefonen med digitale og topgrafiske landkort som standard. De fungerer også, hvor mobilsignalet ikke længere rækker. (Foto: Land Rover)

Explorer R telefonen overholder de militære MIL 810H krav om at være vand- og støvtæt og samtidig fysisk meget robust. (Foto: Land Rover)

Land Rover Explorer R kan tåle at falde to meter ned på et hårdt underlag uden at gå i stykker. (Foto: Land Rover)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu går dine vine online