TDC mister sin topchef

Her er verdens mindste kamera

Når man tænker på, hvor store fotokameraer var for bare 15 til 20 år siden, har kameraer gennemgået en forbløffende udvikling siden. Mere præcist en minimalisering.

Tænk f.eks. på moderne smartphones, der kommer med tre eller fire kameraer på ryggen plus én på forsiden til selfies. De har en opløsning og billedkvalitet til både foto og video, som vi troede var utænkelige for bare et par år siden.

Kameraer på telefonerne fra Huawei, Sony, Samsung, OnePlus, Nokia osv virker i dag som kæmper og kolosser, når man ser det nye foto-apparat fra amerikanske OmniVision.

(Alle fotos: OmniVision)

Kig på hoved-billedet til denne artikel. Den lille sorte ting på mandens fingerspids er ikke et sandkorn. Det er verdens mindste kamera. Indenbords ligger en foto-chip, der kan tage farvebilleder med 40.000 pixels!

Regn nu ikke med, at I vil se OmniVision OV6948 i en smartphone i mini-format. Kameraet med de beskedne mål 0,575 gange 0,575 gange 0,252 millimeter ender snarere i medicinske instrumenter, som kirurger fører ind i den menneskelige krop for at se på forholdene indefra.

OmniVision regner med, at mikro-kameraet vil blive del af nye medicinske redskaber, som bruges til undersøgelser eller operationer af patienter. Her har kirurger tidligere måttet åbne kroppen eller gå ind i blodårer osv nærmest i blinde.

Det lille kamera har også en ekstra fordel – ud over størrelsen. Det bruger meget lidt strøm og afgiver næsten ingen varme. Derfor kan genen for patienten blive tilsvarende mindre….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TDC mister sin topchef