Pokemon Go åbnes for børn under 13 år

Nokia 9 vil udfordre iPhone X

Nokia har haft stor succes siden sin genfødsel for godt et år siden. I Danmark slås Nokia med OnePlus om at holde fjerdepladsen, og internationalt har Nokia væltet ud med forskellige kinesisk-producerede smartphones – plus et par skægge retro mobiler.

Nokia har dog hele tiden manglet et flagskib, der kunne konkurrere direkte med Samsungs, Apples og Huaweis dyreste. Det vil blive præsenteret på tirsdag den 21. august, fremgår det af en teaser, som Nokia har udsendt via sin officielle Twitter konto.

Billedet på teaseren viser ikke meget, så indtil på tirsdag må vi holde os til de mange mere eller mindre korrekte spionfotos, som internet har vrimlet med i de senere måneder. For interessen er uden tvivl stor for sådan en topmodel. Sådan en har Nokia altid haft. Også dengang Nokia var Nokia og ikke HMD Global som i dag.

Nokias nuværende topmodel hedder 8 Sirocco. En telefon med 5,5 tommers skærm, trådløs opladning, en Snapdragon 835 processor og op til 128 GB lager. Glimrende specifikationer, men bare ikke godt nok til at lege med markedets bedste.

Den nye Nokia 9 ventes derfor at få den senest Snapdragon 845 processor, som også mange andre topmobiler i Android lejren kører med. Skærmens størrelse øges til 5,7 eller 5,8 tommer, hvor fingeraftryks skanneren er integreret i glasset. Det sparer plads.

De seneste rygter sig over, at Nokia 9 bliver den første smartphone på markedet Googles helt nye Android 9 Pie styresystem. Det har ikke engang Samsungs netop præsenterede Galaxy Note 9 ombord.

Rygterne vil vide, at Nokia får et fem-dobbelt kamera, hvor objektiverne sidder på en roterende skive. Kameraerne skal være på op til 52 megapixel – dobbelt op i forhold til de bedste smartphones på markedet lige nu.

Allermest spændende ser dog ud til at være kameraerne: På fronten sidder en dobbelt selfie-skydere, mens ryggen på den nye domineres af ikke ét, to eller tre kameraer, men fem! De sidder på en slags roterende skive og skal i bedste fald levere 52 megapixel og fem gange optisk zoom. Det vil være en sensation, hvis det er korrekt.

Nokias nuværende smartphones har meget konkurrence-dygtige priser, men den praksis bliver nok brudt med Nokia 9. Flagskibet bliver betydeligt dyrere. Nogle mener sågar, at Nokia vil matche iPhone X. Det vil sige 1.000 USD eller ca. 9.000 kroner i danske butikker.

Vi vil nok vide meget mere på tirsdag….

Nokia har mange telefoner i sit udvalg. Der mangler dog en decideret topmodel.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pokemon Go åbnes for børn under 13 år