Apple Park har åbnet et Visitors Centre

Årets sidste supermobil på vej

Når man kigger på en Top-10 liste over de mest solgte smartphones i verden, har Huawei ikke en eneste model med. Lidt mærkeligt kan man synes, når den kinesiske telegigant er verdens tredjestørse mobilproducent og faktisk i perioder tidligere på året solgte flere smartphones end verdens nummer to – Apple.

Forklaringen er, at Apple kun producerer få iPhone modeller, mens Huawei sælger snesevis af forskellige smartphones – og under flere mærkevare navne. I Danmark kender vi kun Huawei, men på mange andre markeder kører Honor og Nova som selvstændige mærker.

Dem bliver der solgt mange af, fordi de som regel sælges billigere end Huawei selv. Men ikke mange nok af en enkelt model eller serie, så Huawei har en telefon med i den globale Top-10.

Honor har inviteret til event i London den 5. december. Mon ikke emnet er den nye V10 mobil?

Strategien er velkendt fra andre brancher. Tænk f.eks. på bil-industrien, hvor VW ikke er verdens største autofabrikant på grund af VW alene, men fordi den tyske koncern også ejer Audi, Seat, Skoda, Lamborghini, Bentley og lastbil-mærker som MAN og Scania.

Huawei har selvfølgelig ikke nær så mange mærker at holde styr på som VW, men en af den ser til at lancere årets sidste toptelefon i næste år: Honor V10. Den tager så lidt af omtalen for OnePlus, hvis nye 5T de fleste havde regnet med at skulle afslutte et godt 2017 for nye smartphones.

Anyway – officielt har Honor ikke fortalt endnu, hvad der skal vises på pressemøder i Kina den 28. november og i London den 5. december – se illustration. Alle regner dog med, at det bliver den nye toptelefon V10, som prismæssigt skal konkurrere direkte med f.eks. OnePlus 5T. Det vil sige et par tusinde kroner under, hvad de fleste rivaler koster med tilsvarende specifikationer.

De kinesiske online medier er begyndt at vise detaljer om den nye Honor V10.

Honor V10 bliver en Huawei Mate 10 Pro – blot billigere. Med motor og skærm i samme størrelse som Mate 10 Pro, men med lidt svagere tekniske data og kameraer, hvor det dyre Leica navn ikke står på. Som hos Huawei.

Ifølge forlydender fra Kina får den nye V10 samme Huawei Kirin 970 processor som storebror – komplet med kunstig intelligens. Den får 6 GB RAM og 64 eller 128 GB lager. Og så har V10 et ”gammeldags” 3,5 mm hovedtelefon stik, hvor Mate 10 Pro er gået over til USB-C.

Skærmen siges at få samme 5,9 tommers størrelse i det aflange 18:9 format. På V10 ”begrænses” grafik-kvaliteten dog til 2.160 gange 1.080 punkter. Designet følger de nyeste trends med tynde rammer omkring displayet.

Ingen tvivl om, at der kommer en Honor V10. De første store reklamer for den nye telefon er dukket op i gaderne på de kinesiske storbyer.

Coveret på Honor V10 bliver helt i metal. Det er vandtæt og rummer et batteri på 3.750 mAh. Lidt mindre altså end i Huawei Mate 10 Pro. Kameraerne må klare sig uden Leica logoet på, men skal byde på et dobbelt objektiv på ryggen med 16 og 20 megapixel sensorer. Selfie-skyderen på fronten bliver på 8 eller 13 MP og er ikke helt så avanceret som den, man finder på Huawei Mate 10 Lite.

Om Honor V10 kommer til Danmark, må tiden vise. Huawei har tidligere solgt Honor modeller herhjemme, men spørgsmålet er, om Huawei ikke risikerer at kannibalisere sit eget marked, hvis man sælger to langt hen ad vejen ens telefoner under to forskellige navne. Desuden sælges Mate 10 Pro til en ganske aggressiv pris på ca. 6.000 kroner.

Omvendt har Huawei endnu ikke præsenteret den ”almindeligen” Huawei Mate 10 på det danske marked. Kun den dyre Pro og den billige Lite model, der til gengæld er meget billig til under 3.000 kroner. Så der kunne jo være plads til en Mate midt imellem – også selvom den måtte hedde Honor V10. Vi får se….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple Park har åbnet et Visitors Centre