Lithium er det nye guld

Smart grøn dims måler luften i jeres stue

Hvert menneske tager i gennemsnit 30.000 indåndinger om dagen, uden at særligt mange bekymrer sig om, hvad det er, som kommer ned i lungerne så mange gange.

Langt de fleste har heldigvis (nogenlunde) ren luft at ånde ind. Alligevel kan det være interessant for mange at tjekke lidt nærmere på indholdet i det rum – måtte det være derhjemme eller på arbejdspladsen.

Den nye AirQuality Smart Air Monitoring Plant fra Ibebot er den hidtil mest elegante luftmåler, jeg er blevet præsenteret for. Forklædt som en lille grøn plante kommer det elektroniske måle-apparat, der løbende kan tjekke temperatur, fugtighed, CO2 forurening af mængden af små flygtige partikler i luften – de såkaldte VOCs, der helst ikke må lande i for store antal nede i vores lunger.

Resultaterne sender den grønne gadget trådløst via Bluetooth til en smartphone, hvor man har installeret en tilhørende app.  Man kan løbende se luftens kvalitet i real-time, eller man kan lade app’en opsamle data i et bestemt tidsrum og så få informationerne vist som et grafisk forløb.

Jeg skal ikke kunne sige noget om AirQuality nyhedens nøjagtighed, men ideen er god og forklædning som en lille grøn plante genial. Betjeningen skal være lige så nem som at åbne et vindue, hvilket jo også kan være nødvendigt, hvis AirQuality melder om dårlig luft i lokalet. Medmindre da, at man bor ud til en vildt trafikeret gade, hvor man hellere vil holde luften ude end invitere den ind.

Man kan i øjeblikket forudbestille den smarte luftmåler via iværksætter portalen Indiegogo til priser fra 45 USD – det er knap 300  kroner….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lithium er det nye guld