Supermarked styres helt af computere

Satellit-skålen er en grill

Hvad der mest af alt ligner en overskåret satellit-parabol, er i virkeligheden noget helt andet. Nemlig en bærbar grill, der varmes op alene med solstråler.

Smart og miljørigtig og helt uden udgifter til grill briketter, træ eller gas. Blot må man håbe på, at ens sommer foregår under tykke skyer og i regn. Solsource Sport kræver solstråler. Ellers får man ingen grill bøffer og pølser.

Står solen til gengæld højt på himlen, kan parabol-grillen nå stege-temperatur på bare fire-fem minutter. Langt hurtigere end en traditionel trækuls grill.

Solcellerne er anbragt som et spejl i ”skålen”, der måler 80 centimeter i diameter, når den er foldet ud. Temperaturen på grillen i midten kan blive 204 grader, så man skal nok holde et vågent øje med, at fødevarerne ikke kun brunes, men brænder op.

One Earth Designs, der producerer Solsource Sport, fortæller, at sol-grillen også vil fungere i delvis overskyet vejr. Grill-stegningen vil bare tage lidt længere tid.

Man kan såmænd også ”sol-source” sine madvarer på andre tidspunkter end i højsommeren. Grillen fungerer nemlig ved udendørs temperaturer helt ned til frysepunktet.

Solfangerne er fremstillet af polymer og ikke med spejle af glas. Derfor er Solsource Sport ikke specielt sart og går i stykker ved den mindste berøring. I sammenklappet tilstand passer grillen i en 60 centimeters medfølgende stofpose og vejer kun 4,5 kilo.

Det bedste ved nyheden er selvfølgelig, at den er helt ”grøn” og ikke tilpester luften med CO2 og røg fra grillkull. Desuden er Solsource Sport forbløffende billig.

Hvis man forudbestiller grillen via Kickstarter, fås den til priser mellem 150 og 220 USD. Eller på dansk 1.000  og 1.500 kroner. Det er 50 pct. under den senere gadepris….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Supermarked styres helt af computere