Det kloge ur, man kan tale til

Rent vand afløser Coke

Coca-Cola (og Pepsi) er en del af amerikanernes livsstil. Ikke til at tænke bort, når man samtidig ser burgers pommes fritter, baseball og store virile pick-up trucks foran sig.

Hvis England står for te og ølpilsnere for Danmark, står den sukkersøde brune klistrede drik for USA.

Indtil nu.

For tilsyneladende har amerikanerne mistet noget af lysten til coke. Sidste år overhalede mineralvand nemlig for første gang cola som den mest solgte drik i USA, skriver dagbladet ”Wall Street Journal.”

Hver dag drikker hver amerikaner i gennemsnit en dåse cola.

 

I 2016 drak amerikanerne kun 146 liter sodavand – mest cola, men også Fanta, Sprite, Mountain Dew osv. Men altså også 149 liter rent vand uden sukker og farve.

For ti år siden så verden helt anderledes ud: Da hældte hver amerikaner 185 liter sodavand i sig om året – og kun 105 liter mineralvand.

Umiddelbart skulle man tro, at det var en meget dårlig nyhed for det gigantiske Coca-Cola imperium. Både og.

73 pct. af Coca-Colas globale omsætning kommer fra sodavand – med Coke som den store motor. 46 pct. af omsætningen hentes på hjemmemarkedet USA.

I 2016 overhalede salget af kildevand for første gang sodavand og cola i USA,

Coca-Colas ledelse har dog været forudseende og sadlet om i tide. I dag sælger Coca-Cola masser af rent vand via mærker som Dasani, Glaceau eller Smartwater.

De giver Coca-Cola en markedsandel på 18 pct. af mineralvand i USA. Ikke godt nok, for nummer ét er schweiziske Nestlé med 25 pct. til mærker som Nestlé Pure Life og Polar Spring.

Trenden mod stadig flere mineralvand – med og uden brus – kan vi også opleve i Danmark:

Carlsberg relancerer i øjeblikket klassikeren Ramløsa. Flere og flere mineralvand får smag – og på restauranter kan man komme til at betale 100 kroner pr. flaske vand – bare fordi den er tappet fra en kilde i Wales’ bjerge.

I USA taler man ikke kun om en trend, men også om en simpel nødvendighed.

Hver tredje amerikaner drikker sodavand hver dag. 65 pct. er overvægtige og 30 pct. sågar klinisk overvægtige, så de bør behandles af læger med medicin og stramme diæter….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det kloge ur, man kan tale til