Danskere opfinder radiator til tastaturet

Smog kan vises i smukt design

Med den stigende forurening, som en del af verdens storbyer oplever i disse år, skal man helst have en luftmåler og tilhørende ansigtsmaskine med, når man færdes udendørs de pågældende steder.

Plume Labs forsøger at gøre det lidt mere ”spiseligt” at gå rundt med en luftmåler. Firmaets nye Flow Smart Air Quality Tracker er jo ligefrem smuk og elegant.

Flow Smart måler antallet af de bittesmå partikler, der kan påvirkes vores åndedræt og helbred. De kaldes også for PM 2.5 som indikation af, at de er mindre end 2.5 mikron store – en mikron er en millimeter.

I Kinas storbyer er dette desværre ikke et usædvanligt syn.

Det kan f.eks. være støv, kvælstof ilte, ozon og flygtige organiske forbindelse (VOC), ligesom Flow Smart kan levere præcise informationer om temperatur, luft fugtighed, barometer stand osv.

Normalt foregår den slags fra teknisk udseende måle-apparater og ikke fra en gadget, der ligner en krydsning af en bolsje pose og en ny Bang & Olufsen højttaler.

Det pæne udseende er i øvrigt ikke helt tilfældigt. Det leveres nemlig af tyske Frog Design, der bl.a. ter berømt for at tegne flere Apple Macintosh computere og produkter til Microsoft, Sony, Sun, Siemens, HP og Lufthansa.

Flow Smart brugere kan advare hinanden via smartphones, hvor der f.eks. er gadekryds med særlig høj forurening.

Måleværdierne kan man enten se på en cirkel af LED lamper på siden af Flow Smart, eller man studerer dem i detaljer på en medfølgende app til smartphones.

App’en kan også opsamle forurenings data over en periode, vise udviklingen grafisk og sende informationerne trådløst til en database i skyen, hvor f.eks. myndigheder og miljø organisationer kan holde øje med situationen.

Flow Smart er fremstillet i aluminium og med en læderstrop, der gør det let at bære måleren eller placere den på tasker, cykler, rygsække, barnevogne osv.

Flow Smart måleren fylder meget lidt

Plume Labs har en idé om at skabe en global organisation af Flow Smart brugere, der kan advare hinanden om forurening i f.eks. specielle nabolag i en by.

Så vil app’en automatisk slå alarm til alle Flow Smart ejere, der befinder sig i eller er på vej til det pågældende område.

App’en vil også på smartphone skærmen kunne foreslå, hvordan man skal forholde sig i eller køre udenom de værst forurenede gadekryds og kvarterer. Altså en slags anti-smog navigation.

Plume Labs vil ikke oplyse noget om priser for sin forurenings-måler, men mon ikke der følger et par ansigts masker med. Ellers er målingerne jo ikke til megen nytte.

Her i Danmark får vi heldigvis nok ikke så meget brug for en elegante luftmåler, men nu ved I, at den eksisterer og kan købes….

 

https://www.youtube.com/watch?v=Fs73rh-vNPY

https://mikeshouts.com/flow-smart-air-quality-tracker-by-plume-labs/ pæn luftmåler

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskere opfinder radiator til tastaturet