Seks af verdens rigeste er i IT

Proof på armen måler din promille

Alkometre er normalt ikke ligefrem diskrete.

De færreste bryder sig vel om at stå offentligt på f.eks. et værtshus og blæse i en ballon eller i en af de nye ”breathalyzers”, der kan sættes på smartphones.

Omvendt kunne det jo være meget praktisk at vide, om man kan og må køre bil, når man har fået et par glas vin til middagen, receptionen eller en fadbamse efter arbejde.

proof 2

Proof fra Milo Sensors kunne se ud til at være en meget mere elegant og diskret metode til at tjekke sin promille.

Proof bæres nemlig som et armbånd. Måske nærmere som en ny udgave af en fitness tracker, der jo bruges til at måle puls, temperatur, antal løbede skridt osv.

Det nye Proof armbånd koncentrerer imidlertid sin overvågning til at måle alkohol molekylerne i bærerens hud. Målingen er mere præcis og meget hurtigere end på f.eks. digitale alkometre, man kan købe til sin smartphone.

proof 4

Ligesom fitness ure kan Proof bruges til at informere løbende:

Via en tilknyttet smartphone app kan man se sin promille gå op under nydelse af alkohol eller gå langsomt ned i timerne bagefter, hvis man holder sig fra at drikke spiritus.

Man kan tjekke, hvor fuld man bliver på en time – eller lade telefonen alarmere, hvis ens promille når et bestemt niveau. Det være sig den lovlige alkohol grænse for at køre bil eller den mængde, man plejer at få tømmermænd af.

Proof er blot første trin af, hvad Milo Sensor forventer at kunne måle med sit nye armbånd. Menneskets hud er én stor skærm af molekyler, der kommer ud fra kroppen. I teorien vil de kunne bruges til at overvåge mange andre helbreds tilstande, sygdomme og lignende.

Proof markedsføres om et par måneder via crowd funding på Kickstarter. Ud over selve armbåndet skal brugerne købe specielle patroner, der måler alkohol niveauet i vores hud….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Seks af verdens rigeste er i IT