Lille 13 tommer bærbar er også tablet

Hvad I måske ikke vidste om ”dark web”

Næsten hver gang der kommer nye historier i medierne om hacking, online pengevask eller ulovligt salg af våben og narkotika på internet, dukker begreberne ”deep web” eller ”dark web” op.

I sig selv lyder det mørke eller skjulte net selvfølgelig faretruende, kriminelt eller farligt, men det er ”deep web” ikke nødvendigvis.

deep-web-video-2

Navnet stammer fra, at almindelige søgemaskiner som f.eks. Google, Bing eller Yahoo! ikke indekserer sider i denne del af World Wide Web.

Derfor vil indholdet optræde ”usynligt” for de fleste og vil kræve specielle browsere som f.eks. Tor for at navigere rundt i.

dark-web-1-ny

Bestemt ikke alle ting, der foregår i de skjulte hjørner af internet, kan tåle dagens lys. Her sker mange kriminelle ting, udveksling af informationer som kun meget få må kende til osv.

Omvendt bruges områder uden for de registrerede dele af webben også til helt legale aktiviteter som online banking, webmail eller internet services med en ”pay wall” som f.eks. video on demand.

deep-web-8

Denne glimrende nye video tager fat i 101 fakta om det dybe internet, og vi får en kort indføring i, hvad den digitale valuta Bitcoin egentlig er.

Hvor meget er myter og hvor meget fakta? Videoen varer 27 minutter, men den indeholder altså også megen viden og info….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille 13 tommer bærbar er også tablet