Lad mobilen op, mens den svæver i luften

Selfies gør jeres næser større

Desværre er det ikke en myte, at et kamera kan lægge fem kilo på motivets vægt.  I særdeleshed, hvis ma tager selfies på sin smartphone.

Fænomenet skyldes en blanding af forvrængning og afstanden mellem kamera og motiv. Jo tættere de to er på hinanden – desto større virker motivet.

Det giver den umiddelbare effekt, at det nærmeste ved en selfie – næsen – bliver større på billedet, end den er i virkeligheden, mens ansigtet ofte bliver smallere.

Selfie kameraet på en smartphone har i reglen et vidvinkel objektiv, der er godt til at tage billeder af flere personer, men ikke er ideelt til portrætter.

Af samme grund bruger de fleste fotografer et 50 eller 85 mm objektiv på deres kamera, når de skal tage billeder af ansigter.

Disse objektiver giver mulighed for at komme lidt på afstand og undgå billed forvrængningen. Her bliver næsen ikke for overdimensioneret og ansigtet hverken for bredt eller for smalt.

Sikke en laaaang indledning for at forklare, at der nu er en app på vej, som kan kompensere for selfie kameraers billed forvrængning.

selfie næser 2

App’en er skabt i et samarbejde mellem Adobe, den amerikanske PhD studerende Ohad Fried på Princeton University og en håndfuld studerende på samme universitet.

Frieds nye ”perspective-aware manipulation” software er ikke en retouchering eller forskønnelse sen slankekur på Photoshop.

Det er en algoritme, der automatisk kompenserer for billed forvrængningen, når man tager fotos tæt på. Som f.eks. en selfie i en arms længde fra motivets næse og ansigt.

Algoritmen ”gør, som om” selfie objektet har en længere brændvidde, end det har. Den skaber altså ikke et ”nyt” menneske, som Photoshop let kommer til i forbindelse med efter-redigering af fotos.

Den nye app er ikke helt færdig endnu, men alle kan få et indtryk af effekten via denne online demo. Her kan man uploade sit eget foto og forsøge sig med flere ændringer….

http://faces.cs.princeton.edu/

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad mobilen op, mens den svæver i luften