Nu kan du tage Sonos på hovedet

Hvorfor ikke tre fløje på en mobil?

(Foto: TCL)

For mange mennesker er det en ny oplevelse at se smartphones, der kan foldes. På midten eller på langs.

De er en behagelig afveksling i de mange stivryggede telefoner, som dominerer markedet og cafe-bordene verden over.

Selvom foldemobiler jo egentlig slet ikke er noget nyt. For 20-25 år siden – før iPhone og Android kom på markedet – var klaptelefonerne allerede meget populære. Knap så smarte som i dag og med Nokia og Ericsson som de store mærker i vores ende af verden.

Så hvad gør man, hvis man vil vække opsigt i telefon-markedet og ikke synes, at to halvdele på en mobil ikke er tilstrækkeligt?

Man sætter da en ekstra fløj på. Samsung har vist ideen før som prototype, men nu vil det store kinesiske mærke TCL åbenbart gøre alvor af det.

I forbindelse med Display Week 2024 messen i xxxxx viser TCL verdens første tre-sidede smartphone, der er klar til at gå i storproduktion.

I helt udfoldet tilstand står man med en OLED-skærm på 7,85 tommer, der udvisker grænserne mellem mobiltelefon og tablet.

(Foto: TCL)

Alt efter, hvor meget skærmplads, man har brug for, kan man så folde TCL-telefonen til 2/3 format eller 1/3. Ud- og i-foldning foregår lidt som på en træk-harmonika.

Mindst lige så bemærkelsesværdig er TCL’s anvendelse af et supertyndt display på kun 427 mikron i tykkelse – under en halv millimeter.

Den slanke skærm er med til at løse både folde- og tre-folde-telefoners kroniske problem. De er ret buttede, når de er klappet sammen.

Den tynde fysik ser dog ikke ud til at gå ud over kvaliteten. I alle tre dele af displayet er opløsningen på fine 420 punkter pr. tomme (ppi).

Desuden indeholder denne særlige LTPO variant af  OLED – Low Temperature Polycrystalline Oxide  – den vigtige detalje, at billed-opdateringen kan ændres dynamisk mellem 1 Hz og 120 Hz.

De lavere Hz værdier bruges til at spare på strømmen, mens de høje er nødvendige for, at telefonen reagerer hurtigt nok på avancerede computerspil.

En anden smart detalje ved TCL telefonen er dens anvendelse af sensorer til sikkerhed som f.eks. ansigts-genkendelse.

De sidder ikke i en stor udskæring I toppen som f.eks. på en iPhone, men gemmer sig diskret under selve skærm-glasset….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kan du tage Sonos på hovedet