Bang & Olufsen i julehumør

Hørebøffer til de professionelle

(Foto: AIAIAI)

Danske AIAIAI hører ikke til de mest kendte hovedtelefon-mærker – og slet ikke på sin hjemmebane.

Spørger man til gengæld professionelle musikere, studiefolk, DJs osv, er det en helt anden sag. Så har AIAIAI ry for at være noget af det mest vellydende, fleksible og holdbare gear, man kan købe.

Siden 2015 har AIAIAI fremstillet sine modul-opbyggede TMA-2 hovedtelefoner  der er udviklet i samarbejde med den britisk-canadiske elektro-musik producer Richie Hawtin.

Den nyeste variant af TMA-2 er netop lanceret, og den prøver at bygge bro mellem de stædige fraktioner i musik-branchen, der enten elsker trådløse øretelefoner eller hader dem som pesten.

Mange professionelle musikere og lydentusiaster ude hos forbrugerne mener nemlig, at trådløs Bluetooth har indbygget forsinkelse, der kan høres. Trådløse hoved- og øretelefoner reagerer ganske enkelt ikke så hurtigt på impulser i musikken som deres fætre med kabel på.

Her ses hovedtelefonerne med den særlige trådløse transmitter, der skal give helt tabsfri lydoverførsel. (Foto: AIAIAI)

Argumentet den modsatte vej er naturligvis, at hørebøffer med kabel er håbløst gammeldags og upraktiske, fordi man er låst på stedet med dem på. Man kan ikke gå rundt i stuen eller studiet uden at snuble i ledninger hele tiden.

AIAIAI’s sender sine nye Wireless+ hovedtelefoner på gaden med både  et 1,5 meter langt kabel og med Bluetooth 5.0, der støtter de musikalske AAC og SBC codecs. I trådløs tilstand kører nyheden  i 80 timer på en batteri-opladning.

Det helt specielle ved Wireless+ er imidlertid, at de kan fås med en bærbar W+ Link overførsel. Det sker trådløst via en transmitter med to antenner, der skal give tabsfri forbindelse med meget lav forsinkelse (”latency”).

Den trådløse W+ Link fungerer over afstande på 12 meter og sender signalerne med en maksimal forsinkelse på 16 millisekunder.

AIAIAI har samtidig indbygget en computer i W+ Link, der konstant overvåger kvaliteten af den trådløse forbindelse og justerer den automatisk. Ifølge fabrikanten sikrer det en lytte-oplevelse helt uden drop-outs og huller.

Bruger man AIAIAI’s egen trådløse teknologi kan selve hovedtelefonerne køre i 16 timer på sit indbyggede 970 mAh batteri i hovedbøjlen. Transmitter enheden rummer et 2.700 mAh batteri til drift på 30 timer pr. opladning.

De nye danske hovedtelefoner rummer store 40 mm drivere – højttaler-enheder. De har neodymium magneter og membraner af et meget let bio-cellulose materiale. Tilsammen skal de sikre en meget præcis, neutral og ufarvet lydgengivelse.

Som andre medlemmer af AIAIAI’s familie af modulære hovedtelefoner er de nye Wireless+ udviklet til et langt liv. Alle elementer kan udskiftes og opgraderes, så deres livsstil forlænges ved at putte nye og forbedrede moduler i.

AIAIAI’s TMA.2 Studio Wireless+ hovedtelefoner kan forudbestilles nu. De kommer I handelen fra januar til priser fra 350 dollars – det er ca. 2.350 kroner….

(Foto: AIAIAI)

(Foto: AIAIAI)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bang & Olufsen i julehumør