10 års foto nedtur stoppet

Mobilen til minimalister

Nu har jeg i månedsvis – og især i den seneste uge – skrevet om den ene avancerede nye smartphone efter den anden.

Med få undtagelser som Nokias geniale markedsføring af sine retro 3310 og 8110 telefoner har nye smartphones forsøgt at overgå hinanden i stadig større skærme, stadig bedre kameraer og konstant klogere kunstig intelligens.

Hvor er det så befriende at kunne fortælle om en ny telefon i dag, som går præcis den modsatte vej. Nemlig back-to-basics uden at ligne en mobil fra for 20 år siden som Nokias.

Light Phone 2 kan bruges til at ringe, til at sende og modtage sms og til at sætte alarmer, fordi man skal huske ting og aftaler. Nix weiter. Det var, hvad man egentlig skulle bruge mobiltelefoner til, før de blev til smartphones.

Derfor kan den lille nyhed ikke arbejde med sociale medier, vise reklamer, ordne e-mails eller gøre andre ting, som kan trække brugeren ud af den virkelige verden, han eller hun befinder sig i.

Da den første Light Phone – etteren altså – blev præsenteret for et par år siden, var det meningen, at den skulle fungere som folks mobil nummer to. En lille tingest, man kunne have med overalt – og som kun tilbød, hvad en telefon oprindeligt skulle.

Light Phone 2 er langt mere ambitiøs. I hvert fald hvad designet angår. Med sin e-ink touch skærm i sort/hvid, der fylder hele telefonens front, er den blevet decideret elegant. Minimalistisk, cool, stilren. Mange vil kalde den smuk i al sin enkelthed med sin matte finish i hvid eller sort.

Selvom betjeningen nu er blevet mere moderne med touch skærmen, har Light Phone 2 ikke fået flere funktioner. Den er en telefon og ikke en lille supercomputer med kamera og tv, man kan have med i hånden.

Light Phone 2 er så handy, at man kan have telefonen i sin hånd. Ikke med i hånden som de nye smartphones med skærme over seks tommer. Det er en stor forskel.

Fabrikanten kalder Light II for en telefon til mennesker. Folk, som mener, at der er et liv udenfor skærmen. Som gerne vil tilbringe kvalitets-tid med de ting, de holder mest af. Uden konstante forstyrrelser fra notationer og opdateringer. “Going Light” er måske et godt udtryk.

Telefonen måler beskedne 91 x 55 x 6,5 mm og vejer 80 gram. Den indeholder 4G, Wi-Fi og GPS. Coveret er af anodiseret aluminium og processoren en Qualcomm MSM8909W med 1 GB RAM og 8 GB lager. Styresystemet er LightOS, der er en skrabet udgave af Android. Desuden er der USB-C, højttaler, vibrator og et standard jackstik til øretelefon.

Da e-ink skærme bruger meget lidt strøm, kan Light Phone 2 klare sig med et beskedent batteri på kun 500 mAh. Det holder til gengæld fem døgn i standby og otte timers taletid.

Hvis I er blevet fanget af missionen bag Light Phone 2, kan I forudbestille telefonen til en favørpris lige nu på iværksætter portalen Indiegogo. Prisen er 250 USD mod normalt 400. Altså omregnet ca. godt 1.500 kroner.

Desværre skal I have en stor portion tålmodighed med i projektet. Light Phone 2 bliver nemlig næppe klar før i april – 2019….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 års foto nedtur stoppet