Samsung gadget giver helt ren telefon

Vi køber stadig flere LP’er

Vinylpladernes comeback er vel nok den største overraskelse i vores digitale tidsalder.  Mens først cd-plader og siden music downloads er faldet drastisk i de senere år, er salget af LP?er og albuma gået frem 14 år i træk. Kun musik streaming vokser stærkere.

I forhold til mængden af musik numre, som folk streamer ned på deres mobiltelefon, er LP-salget forsvindende lille, men det gør hele tiden opmærksom på sig selv. Hvert år fejres en officiel pladebutikkens dag, hvor vinyl-pladerne står i centrum.

Desuden udgiver alle kunstnere med respect for sig selv deres nye produktioner på både vinyl, YouTube og til streaming på Spotify, Apple Music osv.

(Infografik: Statista.com)

Den seneste nye udgave af analyse firmaet Nielsens årlige ?Music Report? viser, at amerikanerne købte 18,8 milloner LP?er sidste år. Det er 14 procent flere end året før og 20 gange så mange som i 2016, hvor vinyl-pladen begyndte at få et comeback.

Ifølge det amerikanske musik-medie ?Billboard? købes LP?er og vinylskiver af folk og musik-elskere i alle aldre. Det er ikke kun halv-gamle tosser, som ikke kan glemme dengang, man lyttede til P3 med ?Efter skoletid? eller de første lokalradioer i Danmark.

Mange unge – og for den sags skyld også ældre – foretrækker, at man også kan opleve musikken fysisk. Når man nu ikke kan være med ?live? ved en koncert, er det næstbedste at sidde med et rigtigt pladecover i pap.. hvor man kan læse med på teksterne, se billeder af kunstnere osv. Streamet musik er meget mere anonym og usynlig?.

(Indledningsfoto til artiklen: Egle P. / Pixabay)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung gadget giver helt ren telefon