Start 007-drømmene tidligt

Vi går i biffen i denne uge

Masser af danskere er allerede taget på vinterferie i den forløbne weekend eller har planer om at gøre det i den næste, hvis deres skolers ferie først holdes i uge otte. Rejserne går enten til sol og varme på f.eks. Gran Canaria eller op i sneen i Alperne, Sverige og Norge.

Men hvad med alle dem, der må blive hjemme i vinterferien? Sidder de bare foran skærmen derhjemme for at se Netflix eller bruge tiden på computerspil?

Slet ikke, viser nye tal fra Danmarks Statistik: De strømmer ind i biograferne i denne uge. Faktisk bliver der solgt over en halv million billetter i disse dage. Og især unge fra København og Nordsjælland elsker at krybe ind i biografernes mørke. Sikkert i selskab med en halv liter vand og en stor portion popcorn.

Danskerne strømmer i biografen tre gange om året. Denne uge syv er en af dem. (Infografik: Danmarks Statistik)

Med over 500.000 solgte billetter er uge syv en af årets tre travleste i danske biografer. Kun juleferien og efterårs-ferien er større. De seneste nye tal er fra 2018, og de viser, at 540.000 købte billet til biffen i uge syv, 551.000 i efterårs-fridagene og 588.000 omkring jul.

Disse tal og trends kender biografer og film-selskaber sikkert udmærket. Derfor lægger de premierer på de mest spændende nye film i netop de tre uger, hvor flest danskere strømmer ind for at få oplevelser på det store lærred.

Danmarks Statistik kan også se, at de mest bif-ivrige danskere er dem mellem 16 og 34 år. 33 procent i den aldersgruppe har været i biografen i løbet af de seneste tre år. Gennemsnittet er 26 procent eller ca. hver fjerde.

Så ivrige er danskerne med at gå i biografen – fordelt på de enkelte landsdele. Gennemsnittet er, at 26 procent ar været i biffen i de seneste tre måneder. (Infografik: Danmarks Statistik)

Interessen for biografer daler med alderen, men mest hos mændene. Kvinderne kan fortsat godt lide at gå ?i kino?, selvom de har passeret de 45 år:

Mændene går mest i biografen, mens de er mellem 16 og 34 år. Det gør godt 31 procent af dem. Når de er over 45 år, er tallet faldet helt ned til 21 procent.

Også hos kvinderne er film-tørsten mest udpræget hos de unge fra 16 til 34. Her går 35 procent i biffen. Den fortsætter dog i mange år. Hver tredje kvinde over 45 tager fortsat i biografen – 33 procent.

Biograf-besøg i de seneste tre måneder – fordelt på alder og køn. (Infografik: Danmarks Statistik)

Ser vi på det geografiske, er københavnerne landets flittigste biograf-gængere. 36 procent af dem har været inde og selv en film i de seneste tre uger. På andenpladsen kommer folk fra Nordsjælland med 29 procent, mens østjyderne følger efter med 25.

Alle jyder ligger i øvrigt under lands-gennemsnittet, mens Storkøbenhavn trækker tallet op, fortæller Danmarks Statistik?.

(Indledningsfoto til artiklen: Erik Witsoe / Unsplash)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Start 007-drømmene tidligt