Smart tyveri alarm fylder som et stort bolsje

Verdens letteste elcykel vejer kun seks kilo

To ting plejer altid at blive kritiseret i forbindelse med moderne elcykler ? deres ofte lidt klodsede udseende og deres høje vægt, der skyldes den ekstra motor og batteriet.

Ikke sådan med amerikanske Budnitz. De har udviklet verdens letteste elcykel, hvor motor og batteri tilmed er helt usynlige.

Budnitz Model E er udstyret med et stel i titanium, der bare vejer 1,7 kilo. Man kan også få cyklen i stål, men så stiger vægten markant.

budnitz-5

Elmotor og batteri sidder gemt i baghjulets nav og bygger på et ligeledes amerikansk Zehus Bike+ system.

Det er en alt-i-én løsning, hvor en 250 watts elmotor på snedig vis er bygget sammen med et 30 volt Li-ion batteri, gear og en trådløs Bluetooth sender og modtager. Hele ?blokken? vejer kun tre kilo.

Model E klarer sig uden traditionel cykelkæde. I stedet forbindes pedaler og baghjul af en superlet og solid rem af carbon kulfiber materiale.

budnitz-4

Cyklen har skivebremser med elektronik, der opsamler el ved nedbremsning, som ledes tilbage til batteriet. Det samme gør ?gratis? energi fra hjulenes rotation, når man kører ned ad bakke eller i medvind.

Budnitz har placeret sensorer overalt på cyklen, som videresender deres informationer trådløst til en smartphone, rytteren har placeret på styret.

Via en medfølgende app kan han eller hun så holde tjek på f.eks. hastighed, kørt distance, kalorie forbrænding osv ? og navigation kan selvfølgelig også integreres.

budnitz-3

På grund af den lave vægt og et strømline optimeret stel hævder Budnitz, at verdens letteste elcykel kan køre op til 160 kilometer på en batteri opladning. Det halve er nok mere realistisk, men det er også flot sammenlignet med andre elbikes på markedet.

Model E er cykel for de få, som ikke viger tilbage for at give over 26.000 kroner (3.950 USD) for en ny cykel ? og prisen kan let blive noget højere med diverse ekstra udstyr.

Til gengæld får man en superlet elcykel med 100 års garanti (!!!) og telefon concierge service. Den kan man ringe til døgnet rundt for at få hjælp og kontakt til den nærmeste Budnitz forhandler og reparatør overalt i verden.

Her er en lille video, der er god lokkemad til at købe en Budnitz Model E:

https://vimeo.com/181220751

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart tyveri alarm fylder som et stort bolsje