Fart på fiber i Danmark

Smart højttaler til små børn

Voksne, teenagere og forældre køber trådløse Bluetooth højttalere i stor stil. De fungerer som mobiltelefonernes forlængede arm, fordi de kan spille streamet musik og podcasts højere og med bedre lydkvalitet end mobilerne selv.

StoryPod er et skægt forslag til en højttaler for mindre børn. Nyheden er en mix af en smart højttaler og et plys-legetøj. Nogle vil sågar mene, at designet kunne minde om en figur fra kongeligt porcelæn. Forhåbentligt ikke, for så ville StoryPod da hurtigt gå i stykker i børneværelset.

StoryPod er beregnet til at være børns første introduktion til den voksende verden af podcasts. Højttaleren er oplagt til at få læst eventyr og godnat historier op. Selvfølgelig kan StoryPod også spille musik og sange, ligesom den lille boks kan bruges til undervisning eller at tale håndfrit i telefon med mor, far eller bedstemor.

(Foto: StoryPod)

Nyheden består grundlæggende af to dele. Den ene er en blødt indpakket terning, der rummer højttaler-enheder og forstærker. Den anden er brugerfladen (UI), der kan betjene StoryPod uden brug af skærm.

Historier, sange og sjove læretimer forstærkes af små løse figurer, der kaldes for Crafties. De har individuelle personlige egenskaber og placeres oven på højttalerne, når de skal være del af historierne.

Man kan vel sammenligne Crafties lidt med en vinylplade, som man lægger på en grammofon. Figurerne afspiller musik, tale, fortællinger, podcasts osv.

Crafties afleverer dog ikke deres indhold via en diamant-nål,  der let går itu. I stedet foregår det digitalt og trådløst over NFC – Near Field Communication. Samme teknologi, som kendes fra f.eks. MobilePay og andre former for berøringsfri betaling og identifikation.

StoryPod kommer fra begyndelsen med 30 forskellige Crafties, der tilsammen råder over 300 lydfiler. Figurerne kan børnene lege med som almindelige dukker, eller de kan sætte dem på højttalerne, når de vil høre musik og historier læst op.

Udvalget af Crafties omfatter velkendte kæledyr, over populære eventyr karakterer til biler, film-karakterer og historiske figurer. StoryPod kan jo også bruges til små undervisnings-lektioner i historie, geografi, zoologi, regning og sprog.

(Foto: StoryPod)

Forældre kan tilmed udvikle deres egne Crafties via en medfølgende app til mobiltelefon og tablet. Her kan voksne indtale historier, beskeder, synge børnenes yndlingssange eller optage lyde og musik, der f.eks. er gode til at få barnet til at falde i søvn.

Uheldigvis finders StoryPod kun på engelsk og spansk. Bliver det nye legetøj en succes, kommer det uden tvivl også på andre sprog som f.eks. dansk.

StoryPod forsøger i øjeblikket med stor succes at samle finansiering til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter. Her kan interesserede forudbestille et første sæt for 119 US dollars eller 785 kroner. Levering skal foregå i god tid før jul?.

(Indledningsfoto til artiklen: StoryPod)

(Foto: StoryPod)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fart på fiber i Danmark