Pas på Phorpiex på nettet

Nyt Sony tøj har air condition indbygget

I den danske sommer har vi ikke rigtigt haft så meget brug for afsvaling og air conditioning. Det har temperaturerne været for lave til. Vi har snarere kigget efter paraplyer og vindjakker mod den stærke blæst.

I Japan er man ramt af heftig regn og oversvømmelser, så her er kundegruppen til Sonys nye små-geniale produkt nok heller ikke så stor lige for tiden.

Det drejer sig om verdens første air condition system i lommeformat. Sony Reon hedder det, og meningen er, at man får kølet sin ryg og nakke via en speciel t-shirt.

Sonys Reon system består af to dele. Den hvide enhed er køleren eller varmeren, der anbringes i en lomme i nakken på en t-shirt. Den mørke enhed indeholder batteri. (Foto: Sony)

Den har et såkaldt Peltier element indbygget. Det er en lille plade, der ligesom et køleselskab danner kulde ved hjælp af strøm og varme.

Det betyder i praksis, at man kun bruge Reon hele året: Om sommeren til køling af ens krop. Om vinteren til at varme den op.

Reon består af to dele. Selve-køle-elementet, der anbringes i en lomme i t-shirtet oppe i nakken. Den anden halvdel indeholder elektronik og batteri til at holde det meget personlige air condition anlæg kørende. Den del er på størrelse med en lille smartphone og bæres f.eks. i en bukselomme.

Sony viste Reon for første gang for et år siden. Da var den skægge gadget lige kommet fra Sonys særlige iværksætter program SSAP. Siden er Reon blevet forbedret og kan nu købes i Japan via Amazon og Sonys hjemmeside.

Reon betjenes normalt trådløst via en app på mobiltelefonen, hvor man f.eks. kan bestemme køle-temperaturen. Alternativt kan man lade elektronikken justere temperaturen automatisk efter det sted, man befinder sig.

Reon skulle egentlig have haft sin store internationale debut i forbindelse med sommer-OL i Tokyo her i juni. Men som så meget andet måtte det store sports-arrangement aflyses på grund af Corona pandemien og er i første omgang flyttet til 2021.

Interesserede kan købe Sony Reon Pocket Weatrable Air Conditioner formedelst 13.000 yen – ca.  800 kroner – via Sonys japanske hjemmeside her eller hos Amazon i Japan her….

(Indledningsfoto til artiklen: Sony Japan)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pas på Phorpiex på nettet