Rigtig smart navigator til cyklen

Norden forrest med tingenes internet

Om kun fire år vil dobbelt så mange enheder som i dag ? fra mobiltelefoner, køleskabe og alarmer til biler og industri maskiner ? være koblet på internet.

Allerede i dag har hver borger i Norden og Baltikum i gennemsnit tre enheder, der er koblet på internet ? som regel smartphone, computer, tablet eller tv.

I 2021 vil vi have mindst seks. Det er fire gange så mange som i resten af verden, viser den årlige ?Connected Things? analyse, som teleselskabet Telia laver.

Norden og Baltikum kan blive et globalt kraftcenter for tingenes internet, spår Henriette Wendt, der er Telias topchef i Danmark. (Alle illustrationer fra Telia).

Teleselskabet forudser derfor, at Danmark, Norden og Østersø regionen kan blive en global drivkraft for tingenes internet ? på engelsk Internet of Things eller forkortet IoT.

?Danmark og de øvrige nordiske lande er blandy de teknologisk bedst forbundne lande i verden. Vi har lige set Danmark blive kåret som Europas mest digitale land – med flere af vores naboer på de følgende pladser,? fortæller Henriette Wendt, der er Telia Companys øverstye chef for Danmark, Estland og Litauen.

?Hvis vi griber mulighederne rigtigt an, kan vores digitale infrastruktur blive et fantastisk grundlag for et digitalt og økonomisk boom i hele Østersø-regionen,? fortsætter hun.

Tingenes internet er stadig i en tidlig fase, men hver dag bliver stadig flere ting i hjemmet, biler og maskiner koblet på. Det giver ikke kun nye muligheder for fjernstyring f.eks. via mobiltelefonen. De mange data kan også hjælpe til f.eks. mere økonomisk kørsel, bedre varmestyring i hjemmet og lavere forsikringer, fordi vi kan fjern-overvåge vores boliger.

Den største fremtid ser Telia dog for tingenes internet i sundhedsvæsenet og ældreplejen. Internet løsninger med f.eks. personlige alarmer til ældre vil vokse med 500 pct. i de kommende år.

Telia vurder, at markedet for tingenes internet i de nordiske og baltiske lande vil gå fra syv milliarder euro om året i dag til 17 milliarder om fire år?.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rigtig smart navigator til cyklen