Måler du dit eget mavefedt?

Hvor bygger man mon højest?

I 2019 blev verden nogle meter højere. I hvert fald blev et rekord-antal skyskrabere på over 200 meter i højden bygget færdige og åbnet sidste år.

Næppe overraskende var Kina verdens nummer ét i at bygge højt. Den position har kineserne haft 24 år i træk, oplyser organisationen Council on Tall Buildings and Urban Habitat.

Sidste år kunne folk flytte ind i 56 nye skyskrabere i Kina – et lille fald i forhold til 2018. Igen havde storbyen Shenzhen mest travlt med at bygge op til himlen. Shenzhen, der er hjemsted for bl.a. Huawei og internet-giganten Tencent, åbnede 15 nye bygninger på over 200 meter i højden.

(Infografik: Statista.com)

Dermed byggede Shenzhen alene flere skyskrabere i 2019 end hele USA tilsammen. Det er ellers herfra begrebet skyskrabere stammer, og amerikanerne var de første til at bygge så højt til vejrs for at spare plads nede på jorden.

Verdens højeste nye bygning i de seneste par år erTianjin CTF Finance Centre i Kina med imponerende 530 meter. I kan se den på artiklens indlednings-billede?.

(Indledningsfoto til artiklen: World-architects.com)

Nærbillede af den over 530 meter høje skyskraber i den kinesiske by Tianjin. Den har 97 etager over jorden, fire under jorden og i alt 80 elevatorer. (Foto: World-Architects.com)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Måler du dit eget mavefedt?