Fin idé med en mikro på væggen?

Hvad med lidt smartphone etikette?

Jeg ved ikke, hvordan I havde det under nytårs-middagen i går aftes. Men jeg er ret sikker på, at mange havde mobiltelefonen fremme hele siden. Måske endda strategisk placeret mellem vinglas, tallerken og bestik, så de hele tiden kunne holde øje med updates og sms?er.

Well ? omkring midnat er mobiltelefonen vel helt ok. Der er jo millioner af godt nytår hilsener, der skal udveksles, når rådhus klokkerne ringer.

Men hvad med under middagen eller ved alle mulige andre anledninger ? ja selv på dates, hvor man egentlig skulle kigge hinanden dybt i øjnene i stedet for at have blikket rettet konstant på smartphone skærmen?

Meget apropos har den fremad stormende smartphone fabrikant Huawei spurgt danskerne om deres mobile vaner ? og især hvor det er ok at tage telefonen frem.

huawei-mobil-hvornaar-4Ifølge Huaweis nye analyse mener kun 19 pct. af danskerne, at det er okay at tjekke mobilen under en middag eller under aftensmaden.

Når det gælder fester, synes 32 pct, at man godt kan hive sin smartphone frem for at tjekke medier social updates, nyheder, sms osv.

Ikke uventet er der dog stor forskel på holdningen, når man kigger på aldersgrupperne: Mens 56 pct. af de 18- til 35-årige, at man godt må bruge sin mobil til fest, synes kun 6 pct. af de 56- til 75-årige, at det er i orden.

Huaweis nye undersøgelse er gennemført i samarbejde med analysefirmaet Epinion, der i november har udspurgt 1.002 danskere om deres mobilvaner. Den viser også disse fakta om vores brug af smartphones i dagligdagen:

huawei-mobil-hvornaar-3

61 pct. tjekker altid deres mobiltelefon, når de ser tv sammen med familie eller venner. 65 pct. synes, det er ok, at man gør det.

49 pct. har deres smartphone med i seng. 72 pct. af de unge (18 til 35 år) ser ikke noget problem i at bruge mobilen, mens man ligger under dynerne.  Kun 20 pct. af de ældre medborgere synes, det er i orden.

Og så var der jo lige det der med dates:

Kun fire pct. af danskerne mener, at det altid eller for det meste er ok at tjekke sin smartphone, når man er på date.

Måske danskerne ligefrem er blevet høflige eller hellere vil flirte tæt end holde øje med, hvad vennerne foretager sig. Jeg tvivler lidt?.

huawei-mobil-hvornaar-2

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fin idé med en mikro på væggen?