Når øretelefoner bliver mode

Her er verdens 10 største øer

Senest i forbindelse med Donald Trumps lyst til at købe Grønland og statsminister Mette Frederiksens besøg i den danske ?koloni? oppe nordpå, er vi blevet mindet om, at Danmark ejer verdens største ø.

Trump siger og tweeter så meget, men hans angivelige intentioner om at overtage Grønland har skabt flere medie overskrifter end sædvanligt.

Danmarks statsminister måtte i weekenden ud med en klar melding om, at Grønland ikke er til salg. Samtidig tilføjede Grønlands udenrigs, kirke-, kultur- og uddannelses-minister Ane Lone Bagger Ane Lone Bagger, at hendes hjemland er åben for business fra USA, men ikke kan købes.

En helt anden ting ? hvor mange af jer er i stand til at nævne de ni andre på verdens Top-10 over de største øer?

(Infografik: Statista.com)

Hvis man ser bort fra Antarktis og Australien ? sidstnævnte betragtes som en verdensdel – er Grønland kl odens klart, klart største ø.

Blev Grønland indregnet som en del af Danmark, ville vi pludselig ikke længere være et lille land klemt inde mellem Tyskland, Sverige, England, Norge og Polen.

Med sine 2.166.086 kvadrat kilometer er Grønland over dobbelt så stor som verdens næststørste ø ? New Guinea nede i Stillehavet.

Ifølge hjemmesiden Visual Capitalist ligger også Storbritannien, Borneo, Madagascar og den japanske ø Honshu i den globale Top-10?.

(Foto: Pixabay)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når øretelefoner bliver mode