Alt om Apples nye iPhone Xs og Xs Max

Facebook yt og sms in hos de unge

Smartphones er ?in?, mens Facebook er ?out? hos amerikanske teenagere. Faktisk er de unge mennesker totalt afhængige af deres mobiler, viser en ny analyse. Som en slags elektronisk narko.

Non-profit organisationen Common Sense har som formål at hjælpe børn og børnefamilier med at begå sig i en verden, der forandrer sig hastigt. I den forbindelse laver organisationen en årlig rundspørge blandt over 1.100 teenagere.

Den nyeste udgave viser f.eks, at kun 15 pct. af de amerikanske teenagere betragter Facebook som deres vigtigste sociale medie. For seks år siden ? i 2012 ? kunne 68 pct. af de 13- til 17-årige ikke undvære Facebook.

Ret overraskende har SMS overtaget positionen som de unges foretrukne kommunikations-form i USA. 35 pct. bruger i dag de små tekst-beskeder som deres favorit. Flere end der taler ansigt-til-ansigt med hinanden (32 pct).

 

Næsten alle bruger sociale medier, men de er ikke længere den mest populære kanal. Det er de for kun 16 pct, mens 10 pct synes, at video chat som f.eks. Skype eller Apples FaceTime er det bedste.

I dag besøger 7 af 10 teenagere sociale medier mange gange om dagen ? som regel fra deres smartphone. For seks år siden var det 34 pct ? her i 2018 over 70 pct.

Lige så afhængige er USA?s unge af deres mobiler. 89 pct. i aldersgruppen ejer nu en smartphone mod 34 pct. for seks år siden.

Common Sense advarer imod, at teenagerne i dag næsten kigger mere på deres mobiltelefons skærm end på hinanden direkte. Mange kontakter foregår ikke længere ansigt til ansigt, men med smartphones som mellemmænd.

(Infografik: Statista.com)

 

Desuden har de mobilen på sig døgnet rundt. På toilet, i skolen, ved middagsbordet og i sengen, hvor dens blåt strålende skærm kan være skyld i søvnløshed og uoplagthed dagen efter.

Ret interessant i analysen er, at der tilsyneladende findes en meget stædig anti-social-media bevægelse af teenagers i USA. I 2012 havde den støtte fra 17 pct. af de unge ? i år er det 19 pct. Med andre ord er det hver femte teenie, som slet ikke bruger sociale medier ? hverken Facebook, Snapchat, Twitter, Instagram, Tumblr eller Messenger.

Common Sense mener at kunne spore en tendens til, at teenagere efterhånden godt kan se, at de har et nærmest narkotisk forhold til deres smartphone og de sociale medier:

Næsten 75 pct. af de unge mener således, at tech-firmaerne manipulerer med deres kunder, så de bruger længere tid på deres mobiltelefoner og tablets.

Over halvdelen af social media brugerne siger, at de afleder deres opmærksomhed fra at læse lektier eller holde direkte kontakt med deres venner og familie. Omvendt har de sociale medier også store fordele:

  • 21 pct. af teenagerne, at de er mere populære, når de bruger sociale medier.
  • 20 pct. føler sig mere selvsikre.
  • 25 pct. bekæmper ensomhed med sociale medier.
  • 18 pct. har det bedre med sig selv.
  • 16 pct. fortæller, at sociale medier gør dem mindre deprimerede.
  • 12 pct. siger mindre urolige og bange, mens otte pct. siger det præcist modsatte.

I kan se hele rapporten fra Common Sense via dette link?.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alt om Apples nye iPhone Xs og Xs Max